Ošve

Pucnjava, trovanje i svađa selefija zbog vodovoda

Vijesti / Flash | 10. 08. 2016. u 14:00 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U selu Ošve kod Maglaja nakon svađe oko seoskog vodovoda došlo je do narušavanja javnog reda i mira, a nakon toga i do upotrebe vatrenog oružja.

Seoski problem izbio je zbog nesuglasica oko korištenja lokalnog vodovoda, a u svađi s pucanjem iz vatrenog oružja sudjelovali su članovi 'selefijske zajednice', koje se organizirala u ovom selu nakon kupovine zemljišta od nekadašnjih mještana.

Prema neslužbenim informacijama, u sukobu na svu sreću nije bilo ranjenih, a neki od sudionika svađe za koje je postojao osnova sumnje da su pucali iz vatrenog oružja bili su pobjegli s mjesta događaja.

Dolaskom u selo policijski tim je došao do saznanja da je osoba B.J., rođena 1979. godine, iz Ošvi, zajedno sa K.A., za kojim se još traga, sudjelovala u izvršenju navedenih kaznenih djela.

B.J. je lociran, lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama, gdje je nad njim zavedena kriminalistička obrada, nakon čega je prijavljen Kantonalnom tužiteljstvu Zeničko-dobojskog kantona zbog ugrožavanje sigurnosti, izazivanje opće opasnosti i kaznenog djela "zagađivanje vode za piće i živežnih namirnica".

Za K.A. je raspisana operativna potraga, a policijski službenici poduzimaju operativne mjere i radnje na njegovom pronalasku.

U tom kontekstu, izvršeni su pretresi na nekoliko lokacija na području Maglaja i Zenice.

Prema policijskom izvještaju, postoje indicije da je K.A., rođen 1983. godine, iz Ošvi, u znak nezadovoljstva zbog najavljenog isključenja s mjesnog vodovoda zbog neizmirenih obaveza prema mjesnoj zajednici, zajedno s još jednom osobom, upotrebom najvjerojatnije pogonskog goriva, zagadio vodu u mjesnom rezervoaru, ispalivši dva hica iz vatrenog oružja, nakon čega su vozilom pobjegli.

Očevidnim i drugim radnjama poduzetim na mjestu izvršenja kaznenog djela, kao i na širem području naseljenog mjesta Ošve, utvrđeno je da je do opisanog konflikta i izvršenja ovih kaznenog djela došlo uslijed sukoba oko korištenja mjesnog vodovoda i dugogodišnjih nesuglasica.

Nastavljaju se aktivnosti policijskih službenika, u smislu operativnih provjera, vršenja pretresa i drugih radnji, na dokumentiranju izvršenih kaznenih djela i pronalasku osoba za kojim se traga.

Kopirati
Drag cursor here to close