Kremlj

Putin se nije suglasio sa slanjem mirovnih snaga u Ukrajinu

Vijesti / Flash | 01. 05. 2015. u 16:20 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pres tajnik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov izjavio je u petak da se Vladimir Putin nije suglasio s sudjelovanjem mirovnih snaga u rješavanju sitaucije u Donjeckom basenu, na istoku Ukrajine, kako je to u četvrtak objavljeno u Kijevu poslije telefonskog razgovora lidera "Normandijskog kvarteta".

‘’Ne, to nije istina’’, rekao je Peskov novinarima, prenosi TASS. Po njegovim riječima, stvar je u tome da Rusija nije nikada osporavala ideju o mirovnjacima, ali ni Moskva ni "druga strana koja garantira sporazume iz Minska" ne može se suglasiti s njom, već je potrebna suglasnost strana u konfliktu - Kijeva i snaga u Donbasu.

Peskov je rekao da postoji tekst dogovora iz Minska koji su potpisali i predstavnici Kijeva i Donbasa, koji garantira Rusija, Francuska i Njemačka, i u kome su izložene konkretne točke.

‘’Dok ne budu ispunjene te konkretne točke, pokretanje drugih pitanja smatramo apsolutno pogrešnim’’, kazao je Putinov pres tajnik, ukazujući da trenutno svoju misiju u konfliktnoj regiji treba ispunjavati OSCE.

‘’U kontekstu razmatranja puteva za mirno rješenje, predsjednik Putin se suglasio s mogućnošću raspoređivanja mirovnog kontingenta u Donbasu’’, priopćila je u četvrtak navečer pres služba ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka, poslije njegovog telefonskog razgovora s predsjednikom Rusije i čelnicima Francuske i Njemačke, Francoisom Holalndeom i Angelom Merkel, prenosi Ukrinform.

Kopirati
Drag cursor here to close