Kao let zrakoplovom

Putnik iz BiH u dva taksija za vožnju od 13 kilometra platio 254 eura

Putnik podrijetlom iz BiH u Zagrebu je za svoju obitelj naručio dva taksija kojima je za pređenu kilometražu od nekih 13 kilometara platio ukupno 254 eura.
Vijesti / Flash | 08. 06. 2024. u 16:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Putnik podrijetlom iz BiH u Zagrebu je za svoju obitelj naručio dva taksija kojima je za pređenu kilometražu od nekih 13 kilometara platio ukupno 254 eura.

Riječ je o relaciji od Kačićeve ulice u Zagrebu do Karlovačke ulice u Sesvetama.

On je za portal Vijesti.ba kazao kako je cijena po jednom taksiju bila 127 eura, te kako je ukupno platio 254 eura.

Spomenuta relacija na Boltu i u drugim taksi službama košta otprilike 16.5 eura.

"Preporučujemo svim putnicima korištenje provjerenih i licenciranih usluga taksi prijevoza te da unaprijed provjere cijene kako bi izbjegli moguće prijevare.

Također, savjetujemo putnicima da uvijek traže račun i, ako je moguće, plaćaju karticom kako bi imali dokaz o naplati usluge", piše portal, koji je objavio i račune koje je platio ovaj čovjek.

Nažalost, ovo nije prvi sličan slučaj da se turiste i druge korisnike taksi prijevoza 'dere' na cijeni, naplaćuju im se nepostojeći nameti i manipulira taksimetrom.

U svibnju je portal vijesti.hrt.hr objavio kako se Hrvatskoj udruzi za zaštitu potrošača javljaju građani koji se koriste uslugama taksi prijevoza i doživljavaju šok prilikom plaćanja računa.

Predsjednica Hrvatske udruge za zaštitu potrošača (HUZP) Ana Knežević tada je na početku gostovanja u rubrici "Svi smo mi potrošači" emisije Dobro jutro, Hrvatska upozorila na velike nesrazmjere u cijenama za iste ili slične relacije.

- Javio nam se gospodin koji je relaciju od Autobusnog kolodvora u Zagrebu do aerodroma platio 400 eura. Ostao je zgrožen, nije mogao doći sebi.

Tu su novi prijevoznici i bitno je da potrošači znaju da ih ima jer računaju svi da su to gradski taksiji, a kad dobiju račune padnu u nesvijest, navodi Knežević.

Kopirati
Drag cursor here to close