Bremen

Racije protiv selafijske scene

Vijesti / Flash | 26. 04. 2016. u 12:05 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija iz čitave Njemačke u utorak ujutro je izvršila racije uperene protiv selafijske scene u saveznoj pokrajini-gradu Bremenu.

"Tijekom racije zaplijenjen je veći broj mobitela i kompjutera, a ispitano je i nekoliko osumnjičenih", priopćilo je državno tužiteljstvo grada Bremena ne otkrivajući detalje o razlozima racije.

Neki mediji javljaju da je do racije došlo zbog pripremanih oružanih sukoba između nekoliko zaraćenih selafijskih skupina u Bremenu. Do svađe, koja je dosad rezultirala i s nekoliko ozlijeđenih, došlo je, kako se navodi, zbog "različitog tumačenja nekih odlomaka Kurana".

Istodobno se podsjeća da je upravo u ovom gradu prošle godine zabranjen rad nekoliko selafijskih udruga zbog osnovane sumnje vrbovanja boraca za borbe na strani tzv. Islamske države u Siriji.

Islamistička scena u Njemačkoj se procjenjuje na oko 43.000 osoba, od čega oko 8600 selafija, pripadnika ekstremno konzervativnog pravca unutar islama, piše Hina.

Bremen slovi kao utvrda selafija. Stručnjaci to opravdavaju visokom stopom nezaposlenosti i koncentracijom određenih etničko-vjerskih skupina.

Kopirati
Drag cursor here to close