Sjednica Odbora za žalbe građana

Razmatrano 10 žalbi na rad i postupanje policijskih službenika

Na 44. sjednici Odbora za žalbe građana PSBiH razmatrano je deset žalbi na rad i postupanje policijskih službenika.
Vijesti / Flash | 30. 08. 2024. u 09:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 44. sjednici Odbora za žalbe građana Paralemtnarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) razmatrano je deset žalbi na rad i postupanje policijskih službenika, zajedno s izvještajima o provedenim istragama nadležnih policijskih agencija.

Na rad i postupanje policijskih službenika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) podnesena je jedna žalba, koja je ocijenjena kao neosnovana, s tim da je Odbor uz ovaj predmet usvojio i zaključak kojim su dane smjernice nadležnima u SIPA-i o načinu postupanja.

Na rad i postupanje policijskih službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH razmatrana je jedna žalba, koja je ocjenjena kao neosnovana.

Na rad i postupanje policijskih službenika Granične policije BiH razmatrano je osam žalbi, koje su ocjenjene kao neosnovane, s tim da je Odbor tijekom razmatranja predmeta usovojio i tri zaključka kojim su dane smjernice za postupanje Granične policije BiH.

Ponovljen je i zaključak iz Izvještaja o radu Odbora za 2023. godinu, koji se odnosi na vršenje KDZ kontrole na aerodromima u Bosni i Hercegovini.

Naime, zbog učestalih žalbi na duljinu čekanja na aerodromima u Bosni i Hercegovini, Odbor je ponovno pozvao Ministarstvo sigurnosti BiH, Graničnu policiju BiH i Ministarstvo komunikacija i transporta BiH da otpočnu proces prijenosa nadležnosti i obveze vršenja kontra diverzijske kontrole na aerodromima u Bosni i Hercegovini na upravnike aerodroma, u skladu s europskom praksom.

Kopirati
Drag cursor here to close