Dali rok od pet dana

Rudari izašli iz jame s pet zahtjeva

Vijesti / Flash | 11. 12. 2014. u 15:25 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rudari iz prve smjene koji su odbili izaći iz jame Stranjani dok im se ne obrate nadležne osobe iz Uprave i Elektroprivrede BiH, u poslijepodnevnim satima su napustili jamu uz konkretne zahtjeve.

Rudari od nadležnih zahtjevaju ujednačavanje ulaganja u svim rudnicima, odrađivanje projektne dokumentacije bez odlaganja, te da se izvršavaju radovi bušenja, javlja FTV.

Također, rudari zahtjevaju isplatu regresa zajedno s plaćom, te da rudari koji rade više od dvije godine dobiju stalno zaposlenje.Rudarske zahtjeve novinarima je priopćio rudar Vahidin Najetovič.

Rudari su postavili pet uvjeta i dali rok od pet dana za ispunjavanje ovih uvjeta, a ukoliko ne dođe do toga, stupit će u štrajk te neće izaći iz jame.

Inače, stara je priča o lošem položaju rudara u BiH, koja je aktualizirana nakon nesreće u jami Raspotočje kada su u rujnu smrtno stradala petorica rudara. Nakon toga uslijedila su obećanja o poboljšanju uvjeta, a obiteljima stradalih vlasti su isplatile novčanu odštetu prema kojoj život rudara vrijedi 20 tisuća KM.

Kopirati
Drag cursor here to close