Odnosi

Rusija i Srbija: Sankcije će zakomplicirati odnose

Vijesti / Flash | 18. 01. 2017. u 15:05 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija osuđuje uvođenje sankcija Ministarstva financija SAD protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, navodi se u priopćenju objavljenom na internetskim stranicama Ministarstva vanjskih poslova Rusije.

''Snažno osuđujemo ovaj tendenciozni korak. Razmatramo ga kao još jedan dokaz grozničavih pokušaja odlazeće administracije Baracka Obame da vještački komplicira dalje međunarodne napore u postkonfliktnom rješenju na Balkanu i drugim regijama'', navodi se u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova Rusije.

I predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je kako američke sankcije predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku nisu dobar način za rješavanje problema, te da će to samo dodatno zakomplicirati odnose u BiH.

"Nisam veliki pobornik sankcija i ne mislim da to išta rješava, samo će dodatno komplicirati odnose u BiH", rekao je Vučić za Reuters.

Prema njegovim riječima, oni koji su donosili sankcije valjda znaju zašto su to napravili.

"Ne znam samo što je konačni cilj, ali svakako mislim da se stvari rješavaju dijalogom i razumijevanjem između Srba, Bošnjaka i Hrvata, za što ću se zalagati u razgovoru s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem", naveo je Vučić.

I Milorad Dodik sam je rekao kako su sankcije potez odlazeće administracije i osobna osveta američke veleposlanice u BiH Maureen Comrack. Govoreći kako će sankcije samo ojačati ono za što se zalaže, zahvalio je i ruskom ministru vanjskih poslova.

Kopirati
Drag cursor here to close