Nema dokaza

Rusko hakiranje: Trump spušta loptu

Vijesti / Flash | 03. 01. 2017. u 11:57 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nikakvi dokazi nisu se pojavili da je rusko hakiranje utjecalo na ishod američkih predsjedničkih izbora i bilo bi neodgovorno donositi preuranjene zaključke prije podnošenja službenog obavještajnog izvještaja'', izjavio je glasnogovornik Donalda Trumpa.

''Nema nikakvih dokaza da su oni uticali na izbore'', rekao je Sean Spicer za Fox News.

Spicer, koji bi trebao biti glasnogovornik Bijele kuće kada Trump uđe u nju 20. siječnja, izjavio je za CNN da će novoizabrani američki predsjednik razmotriti obavještajni izvještaj kada bude dovršen u ovom tjednu. Trump je u subotu upozorio kako ne treba žuriti s optužbama Rusije za hakiranje američkih e-mailova.

''Donositi preuranjene zaključke prije dovršavanja konačnog izvještaja je neodgovorno'', izjavio je Spicer za CNN.

Predsjednik Barack Obama protjerao je 35 ruskih navodnih špijuna i uveo je sankcije za dvije ruske obavještajne agencije prošlog tjedna zbog navodne umiješanosti Kremlja u hakiranje za koje obavještajni dužnosnici tvrde da je imalo za cilj pomoći republikancu Trumpu da porazi demokratsku suparnicu Hillary Clinton na izborima održanim 8. studenog.

Vodeći zastupnici iz obje stranke izrazili su zabrinutost sugestijom o ruskom uplitanju, bez obzira na to je li ono imalo utjecaja na ishod izbora ili ne.

Republikanac John McCain, predsjedajući Povjerenstva za oružane službe američkog Senata, u četvrtak će svjedočiti o stranim cyber prijetnjama. Novi Kongres, izabran 8. studenog, preuzeo je dužnost danas.

Pozivajući na približavanje s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, Trump je u više navrata odbacivao aferu s hakiranjem.

Trump je tokom vikenda izjavio da zna "stvari koje drugi ljudi ne znaju" i da će objaviti neke informacije o hakerskoji aferi danas ili sutra. On nije pružio dodatne detalje, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close