Tužiteljstvo BiH

Salihović: Ne postoji predmet protiv Dodika

Vijesti / Flash | 10. 04. 2016. u 15:48 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović rekao je da u ovoj pravosudnoj instituciji ne postoji predmet protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Salihović je naglasio da su do sada tri ili četiri predmeta protiv Dodika zatvorena, te da u Tužiteljstvu BiH "ne postoji slučaj Dodik".

"Bilo je nešto protiv Milorada Dodika, kao na primjer kilogram zlata, i većina tih predmeta je zatvorena", rekao je Salihović gostujući u programu Televizije OBN.

On tvrdi da Tužiteljstvo BiH nije pod političkim utjecajem, te da se sve akcije i aktivnosti policijskih agencija provode na osnovu zakona, piše Srna.

Salihović je naglasio da posao ministra sigurnosti u Vijeću sigurnosti BiH Dragana Mektića nije da ga uhiti.

"Mi poštujemo zakon i na osnovu zakona provodimo sve aktivnosti. Naravno, da ministar ne može uhititi niti je to njegov posao. On je političar i može da kaže bilo što", istakao je on.

Govoreći o istrazi u vezi sa popisom stanovništva u BiH, Salihović je rekao da je djelovao preventivno u utvrđivanju ima li elemenata kaznenog djela, jer bi bila ogromna šteta za BiH da se ne dobiju rezultati.

On je dodao da će sigurno procesuirati onoga tko krije rezultate, te da će odgovarati onaj tko bi prouzrokovao štetu od 52 milijuna KM, koliko je koštalo provođenje popisa stanovništva u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close