Susret

Sastanak Vlahušića i Komšića: Dovesti Sarajevo u MedCities

Vijesti / Flash | 11. 11. 2015. u 15:31 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić primio je u utorak u nastupni posjet gradonačelnika Sarajeva Ivu Komšića. Prijemu je nazočila i gradska vijećnica Olga Muratti.

Gradonačelnik Komšić u Dubrovniku boravi na skupu udruženja mediteranskih gradova MedCities, gdje je stigao upravo na poziv gradonačelnika Vlahušića. Grad Sarajevo pretendent je za novog člana udruženja koje trenutno broji 36 gradova s područja Mediterana.

"Iako je Sarajevo kontinentalni grad, on ima povijest integracije različitih kultura i tradicija kao i svi mediteranski gradovi i osobno ću se potruditi da postanemo dio MedCities-a", rekao je Komšić.

Gradovi Dubrovnik i Sarajevo već dugi niz godina njeguju prijateljske odnose, a povelja o međusobnoj suradnji potpisana je 2007. godine. Gradonačelnici su se složili da bi postojeću suradnju trebalo unaprijediti, posebno na poljima kulture i školstva.

Gradonačelnik Vlahušić sa zadovoljstvom je prihvatio poziv za posjet Sarajevu za prigodom Dan grada, te je najavio posjet lokalitetu Stari grad Dubrovnik u Višnjici kod Ilijaša.

"O nastanku grada malo je preciznih podataka, a postoje indicije da su ga podigli upravo Dubrovčani u doba bana Kulina", rekao je Komšić. Inače, arheoloaško područje – Stari grad Dubrovnik 2003. godine proglašeno je nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine, navodi se na službenoj stranici Dubrovnika.

Kopirati
Drag cursor here to close