Šuškanje smjenom

SDA brani Zvizdića od SBB-a

Vijesti / Flash | 29. 02. 2016. u 14:13 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nema službenog zahtjeva za smjenu Denisa Zvizdića, predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Zvizdić vrlo dobro obavlja svoj posao'', izjavio je za Fenu glavni tajnik Stranke demokratske akcije Amir Zukić povodom navoda u medijima o mogućoj smjeni Zvizdića.

''O mogućnosti smjene govore samo izjave pojedinih političkih dužnosnika'', napominje Zukić te navodi da se tu radi o zlonamjernom osvrtanju na rad Denisa Zvizdića i da Zvizdić nije ''osoba od zakulisnih radnji'', što može tvrditi i na osnovu toga što predsjedavajućeg Vijeća ministara dobro poznaje.

''Denis Zvizdić ima puno povjerenje Stranke demokratske akcije. Zadovoljni smo rezultatima, s obzirom na okolnosti u kojima je dosad djelovao: prekompozicija parlamentarne većine, kadrovska nepopunjenost Vijeća ministara, ponašanje Saveza nezavisnih socijaldemokrata, kalkulacije koalicijskih partnera... '', kaže Zukić.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH se odlično snašao u takvim okolnostima i uspješno obavlja dužnost, rekao je Zukić.

Podsjećamo, dopredsjednik SBB-a Mirsad Đonlagić rekao je kako njegova stranka nije zadovoljna Zvizdićevim radom.

''Jednostavno kada pogledate zakone koji su predloženi i doneseni u Parlamentarnoj skupštini BiH jasno se vidi da su oni uglavnom dolazili od opozicije kojoj i SBB pripada na državnoj razini. Očigledno, Zvizdić ne radi dobro'', rekao je.

Istaknuo je kako su se pokrenule stvari na federalnoj razini, dok su ''nezadovoljni stanjem na državnoj na čelu s gospodinom Zvizdićem''.

Istodobno, član Predsjedništva BiH iz RS-a Mladen Ivanić nazvao je medijskim spekulacijama pojedine tvrdnje u vezi s mogućom rekonstrukcijom Vijeća ministara BiH i formiranjem nove skupštinske većine na razini BiH, u kojoj bi umjesto Saveza za promjene bio SNSD.

''U BiH je sve moguće, ali mislim da je to teško ostvariti jer bi to podrazumijevalo novog mandatara, a njega nema bez moje suglasnosti'', naveo je Ivanić.

On je u izjavi novinarima u Prijedoru najavio da će predložiti dopunu mehanizma koordinacije i to, kako kaže, jednu rečenicu koja bi pojasnila da se odluke donose glasovima entiteta, odnosno Republike Srpske i Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close