(ni)je

SDA demantira da je odabrala premijere

Vijesti / Flash | 16. 12. 2014. u 09:19 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Organi Stranke demokratske akcije nisu razmatrali izbor federalnog premijera, a kandidat SDA za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH bit će nominiran u četvrtak'', izjavio je za Agenciju Fena glavni tajnik SDA Amir Zukić.

Naime, u javnost je procurila informacija, nakon sjednice Kolegija Predsjedništva SDA, da je stranka kandidirala Denisa Zvizdića za predsjedatelja Vijeća ministara BiH, a da je Fadil Novalić najvjerojatnije kandidat za federalnog premijera.

Zukić je rekao kako će Kadrovska komisija SDA održati sastanak u četvrtak prijepodne, a poslijepodne će biti održana sjednica Predsjedništva SDA i tu će biti nominiran kandidat za državnog premijera.

Kaže kako SDA još neće odlučivati o izboru kandidata za federalnog premijera budući da je u ovom trenutku prioritet izbor izaslanika u Dom naroda Parlamenta FBiH da bi se stekli formalni uvjeti za izbor rukovodstva Federacije BiH i da bi ono nominiralo osobu za federalnog premijera.

''To su naše aktivnosti što se tiče uspostave federalne vlasti, odnosno u sljedećih šest-sedam dana ćemo se posvetiti izboru izaslanika u Dom naroda da bi taj proces bio završen kako bi se izabrali predsjednik i potpredsjednik FBiH da bi onda oni dali mandat za sastav Vlade FBiH'', rekao je Zukić navodeći kako SDA ne želi biti kočnica tamo gdje njezini kadrovi obnašaju vlast.

''U tom smislu ćemo se i potruditi da županijske skupštine izaberu izaslanike za Dom naroda'', rekao je Feni Zukić.

Podsjećamo, iako je potvrđeno da će imena biti poznata do kraja tjedna, do novinara je procurila informacija kako Zvizdić, dugogodišnji član SDA, član je Glavnog odbora i Predsjedništva te predsjednik sarajevskog županijskog odbora stranke, uživa punu podršku stranačkog vrha SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close