Zakon MIO

SDP: Koalicija je pogubljena

Vijesti / Flash | 03. 02. 2017. u 10:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Žalosno je što se vladajuća većina posvađala i na ovom pitanju. Još jednom su pokazali kako nemaju kapacitet ni za šta drugo osim za nastavak pljačkaške privatizacije i zaposjedanje fotelja u javnim poduzećima'', priopćio je SDP BiH objavivši kako izražava zadovoljstvo što je odbačen predloženi Zakon o mirovinsko-invalidskom osiguranju u FBiH, jer smatraju da je riječ o lošem zakonu koji bi od budućih umirovljenika napravio "penzionersku sirotinju".

''Mi, iz SDP-a, od početka smo upozoravali kako je plan vlasti bio smanjiti mirovine budućim umirovljenicima u odnosu na mirovine koje bi imali prema trenutnom zakonu, a to je jučer za parlamentarnom govornicom potvrdio i premijer Fadil Novalić. Amandman, kojim se povećavao iznos općeg boda, zapravo je trebao osigurati da buduće mirovine budu na razini onih koje se ostvaruju sada. Mi smo pokazali da znamo kako povećati mirovine i to dva puta u tri godine i redovno ih isplaćivati, te nikada nećemo podržati prijedloge da se mirovine smanjuju, što bi se dogodilo da je usvojen predloženi zakon'', navodi se u priopćenju.

SDP je pozvala koaliciju SDA - SBB i HDZ da ovako bitnu reformu "ne lome preko koljena", te da iskoriste ovu situaciju da se u jednoj demokratskoj proceduri dođe do zakona koji će zaista osigurati punu stabilnost mirovinskog fonda.

''Svoju nesposobnost neka SDA i HDZ ne fakturiraju SDP-u. Tvrdnje SDA kako je SDP u koaliciji sa HDZ, kao i istovremene tvrdnje HDZ kako je SDP u koaliciji sa SDA, najbolji su dokaz potpune pogubljenosti ovih političkih stranaka. SDP je opozicija i SDA-u i HDZ-u. U koaliciji smo jedino sa narodom i građanima ove zemlje koju vlast na svakom ozbiljnijem zakonu želi dodatno osiromašiti, podijeliti i poniziti'', naveli su iz SDP-a.

Podsjećamo, na sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, zakon je oboren nakon što je protiv glasovao 24 izaslanik dok i je17 bilo za uz devet suzdržanih.

Kopirati
Drag cursor here to close