Imenovanje Vrankića

SDP opet o trećem entietu, ovog puta preko financija

Vijesti / Flash | 11. 11. 2015. u 12:51 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Imenovanje HDZ-ovca Dragana Vrankića za glavnog državnog revizora, predstavlja novu uvredu velikom dijelu građana BiH'', navodi SDP BiH u priopćenju za javnost.

U ovoj stranci smatraju da imenovanje Dragana Vrankića za glavnog državnog revizora predstavlja "dodatnu potvrdu toga da HDZ, uz suglasnost SDA, preko svojih kadrova želi kontrolirati sve državne financijske tokove, kako bi, upravo financijski, imali nesmetan prolaz ka formiranju trećeg entiteta u BiH".

''Kako inače objasniti činjenicu da je na ovo mjesto imenovan Vrankić, koji je opterećen mnogim financijskim aferama i koji je u proteklih 20 godina obavljao niz političkih funkcija u ime HDZ BiH, a sada se imenuje na poziciju koja je nespojiva sa bilo kakvom stranačkom pripadnošću?

Podsjećamo javnost da Ured za reviziju institucija FBiH već duže od desetljeća vodi Branko Kolobarić, kum Dragana Čovića'', navodi se u priopćenju SDP-a.

Ističe se da se sada, po istom scenariju, pod punu kontrolu ove stranke želi staviti i državni Ured za reviziju. 

Podsjetimo, Nermin Nikšić ranije je spominjao uvođenje trećeg entiteta preko Odluke vezane za mlinice u Stocu, ističući kako ''SDA i Vlada Fadila Novalića isporučuju Stolac HDZ-u i Draganu Čoviću kao mjesto njihove apsolutne vladavine''.

Kopirati
Drag cursor here to close