Mostar

Skupština HNŽ imenovala radna tijela; Vlada i dalje na čekanju

Vijesti / Flash | 06. 02. 2015. u 14:22 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na svojoj današnjoj sjednici imenovala je članove jedanaest skupštinskih radnih tijela.

Na sjednici je, također, usvojen financijski plan Fonda za zaštitu okoliša HNŽ-a, te je razmatran Nacrt Programa rada Skupštine HNŽ-a za 2015. godinu.

Skupštinski zastupnici zaključkom su od Vlade HNŽ-a zatražili poništenje natječaja za zapošljavanje u županijskim institucijama za koje odobrenje nije dala županijska Vlada.

Iz izjava pojedinih zastupnika moglo se čuti da je sporan natječaj za zapošljavanje koji je raspisalo Ministarstvo financija HNŽ-a.

Kada je u pitanju imenovanje nove županijske Vlade na današnjoj sjednici nisu se mogle čuti nikakve nove informacije.

Od ranije je poznat stav HDZ-a BiH, najjače stranke u Skupštini HNŽ-a, koji smatra da od 12 pozicija (11 ministarskih mjesta i mjesto županijskog premijera) šest pripada toj stranci, uključujući poziciju premijera, a oko preostalih šest mjesta trebaju se dogovoriti SDA i Demokratska fronta.

Po riječima predsjedavajućeg Skupštine Šerifa Špage, imenovanje Vlade HNŽ-a najvjerojatnije će pričekati rasplet priče oko imenovanja Vlade Federacije BiH.

''Što se tiče implementacije izbornih rezultata, mi smo uradili onaj dio što je do nas skupštinskih zastupnika, a kada je u pitanju Vlada, vjerojatno će nakon formiranja vlasti na višim razinama stvari i kod nas krenuti ubrzano'', kazao je Špago u izjavi za novinare.

Kopirati
Drag cursor here to close