Prenj i Plasa

Slijedi procjena šteta na opožarenim područjima jablaničke općine

Vijesti / Flash | 19. 08. 2015. u 14:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski stožer civilne zaštite općine Jablanica održao je sjednicu na kojoj je prezentirana informacija o požarima na području općine Jablanica, i to na području Prenja i Plase.

Nakon diskusije usvojeni su određeni zaključci i zaduženja. Između ostalog, Radna jedinica Šumarstvo Srednjeneretvansko Jablanica zadužena je pružiti pomoć u angažmanu ljudskih i materijalnih resursa u cilju praćenja stanja i poduzimanja odgovarajućih mjera kako bi se izvršila stabilizacija stanja na požarištima Prenj i Plasa.

Komisija za procjenu štete općine Jablanica zadužena je da izvrši procjenu šteta u skladu s metodologijom za procjenu šteta, dok će Služba civilne i protiupožarne zaštite zajedno sa općinskim načelnikom razmotriti mogućnost sufinanciranja dijela dodatnih troškova PD Plasa i Cetina Prenj, nastalih tijekom požara.

Osim navedenog, Općinski stožer civilne zaštite Jablanica uputit će inicijativu za preispitivanje standardnih operativnih procedura za traženje pomoći Oružanih snaga i međunarodne pomoći u smislu njihovog pojednostavljenja u slučaju potrebe gašenja početnih požara na nepristupačnom terenu, stoji u priopćenju Općinskog štaba civilne zaštite općine Jablanica.

Kopirati
Drag cursor here to close