Sloboda u eteru

Slobodni Drvar smeta političarima

Vijesti / Flash | 19. 08. 2015. u 11:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Usprkos zabrani Regulatorne agencije za komunikacije BiH (RAK), radio postaja Slobodni Drvar nastavila je emitirati program, s ciljem narušavanja sigurnosti građana u općini Drvar'', rekao je potpredsjednik Skupštine Hercegbosanske županije Slaviša Mihajlović.

''Ilegalni radio Drvar stvoren je s ciljem narušavanja sigurnosti građana i nepoštovanja zakona. Ovaj radio blati legitimno izabrane dužnosnike općine Drvar, Hercegbosanske županije, Federacije BiH, koji pokušavaju osigurati sigurnost, vladavinu prava i ambijent u kome se poštuje zakon", rekao je Mihajlović Srni.

Istaknuo je kako je osnivač navedenog radija Milan Balaban, koji je, kako tvrdi, više puta osuđivan, kao i osobe koje surađuju s njim.

"Takve osobe ovih dana 'zavode red', unoseći nemir, strah i mržnju među građane Drvara koji se osjećaju neprijatno i nesigurno, u stanju su panike, jer taj radio svakodnevno sije sjeme razdora i zla", dodao je Mihajlović.

Naime, RAK je prošlog tjedna naložio da radio postaja "Slobodni Drvar" u roku od 24 časa obustavi emitiranje programa. Ova agencija je navela da ovaj radio emitira signal bez dozvole za radijsko emitiranje.

Pratite nas uivo putem interneta na ovome linku. Zahvaljujemo se mnogo Vladimir Radinovi na svoj pomoi i serveru. #drvar #radio #revolucija

Posted by Radio Slobodni Drvar on Friday, August 14, 2015

Radio je pokrenula skupina građana koji su rekli kako im je kriminala i korupcije koji uništavaju Drvar pa su odlučili da to sve iznesu javnosti putem radio stanice a također i putem interneta.

''Nakon što su nam zabranili rad, na konjima smo prenijeli opremu na planinu Klekovaču i ponovo emitiramo program. Lokacija je tajna i nitko, ni najbolji specijalci ne mogu nas pronaći'', priopćili su s radija nakon odluke RAK-a koja je uslijedila na zahtjeve i intervencije općinskog načelnika Stevice Lukača i njegovog tima.

Naime, Lukač je policiji podnio i prijavu protiv suradnika Radija Davida Sabljića optuživši ga za ''pozivanje građana na pobunu protiv vlasti i podizanje revolucije''.

Sabljić je tijekom saslušanja u policiji kazao da javno govori samo ono što govore građani Drvara koji više ne mogu trpjeti torturu SNSD-ove vlasti u općini. U ovom gradu kažu da s njim po svojoj volji, uz potpuno ignoriranje interesa građana, upravlja Slaviša Mihajlović, visokopozicionirani član SNSD-a i izaslanik u Domu naroda Parlamenta Federacije.

''Vlast već godinama šikanira sve ljude koji joj se ne sviđaju. Nas grupa građana se organizirala i krenuli smo u borbu za slobodni Drvar. Javno govorimo imenom i prezimenom o akterima kriminala i korupcije, nikoga ne štedimo, a informacije dobivamo od građana'', rekao je Sabljić.

S druge strane, Balaban kaže kako unatoč svemu neće šutjeti o kriminalu.

''Da mi na Radio Slobodnom Drvaru pjevamo pjesme o Miloradu Dodiku, Draganu Čoviću ili Bakiru Izetbegoviću, dozvola za rad i novac stigli bi nam helikopterom. To ne radimo i nećemo nikada. Koristimo pravo na slobodu govora i borit ćemo se do kraja, neka nas osude i strpaju u zatvor. Odležat ćemo kaznu, nije problem, ali šutjeti o kriminalu i onome što radi vlast nećemo. Rukovodimo se isključivo onim kako čovjek bez slobode ne treba da živi'', poručio je Balaban.

Kopirati
Drag cursor here to close