Neizvijesno

Slučaj Radončić: Zdravlje odgađa ročište?

Vijesti / Flash | 11. 03. 2016. u 06:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić trebao bi se danas u Sudu BiH izjasniti o krivici, ali je zbog njegovog zdravstvenog stanja neizvjesno hoće li zakazano ročište biti održano.

Radončić je prošlog tjedna vraćen u pritvorsku jedinicu zbog kršenja mjera zabrane, jer je davao izjave medijima po izlasku iz pritvora, a preksinoć je prebačen iz pritvora u Univerzitetski klinički centar u Sarajevu zbog zdravstvenih problema.

Radončićev branitelj Asim Crnalić pretpostavlja da ročište neće biti održano, ali će doći u Sud jer ročište nitko nije opozvao.

"Pretpostavljam da to ročište neće biti održano, osim ako Radončića izravno iz bolnice dovedu u sudnicu, za čim nema nikakve potrebe, jer je ovo ročište odgodivo", rekao je Crnalić, prenijela je Srna.

U Sudu BiH Srni je rečeno da je zakazano ročište i dalje na rasporedu.

Lider Saveza za bolju budućnost uhićen je 25. siječnja, prema nalogu Tužiteljstva BiH, ali je 17. veljače odlukom Suda BiH pušten iz zatvora u kućni pritvor uz mjere zabrane. No, Sud je procijenio kako je on te mjere prekšrio, pa je vraćen u pritvor.

Protiv Radončića, Bakira Dautbašića, Bilsene Šahman i Zijada Hadžijahića podignuta je optužnioca zbog udruživanja radi činjenja krivičnih djela, ometanja rada pravosuđa i davanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Kopirati
Drag cursor here to close