Smijeh dokazima

Smijeh na suđenju Šušnjaru zbog mailova

Vijesti / Flash | 18. 02. 2015. u 14:13 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nadam se da ću na idućem ročištu upoznati osobno i gospodina Nerkeza Arifhodžića, koji se , što je zanimljivo tijekom policijske istrage ovaj put izjasnio nacionalno kao Bosanac'', rekao je za Bljesak.info Ivan Šušnjar, urednik portala Poskok.info nakon prvog ročišta na suđenju u ''slučaju Nerkez Arifhodžić'' koje je počelo danas na Općinskom sudu u Širokom Brijegu.

Naime, Šušnjar se pred sudom našao zbog ismijavanja Arihodžića koji je, kako tvrdi, preko noći promijenio nacionalnost kako bi bio imenovan za veleposlanika BiH u Rimu. Arifhodžić na ročište nije došao jer je još uvijek na veleposlaničkoj dužnosti u Rimu, no kao svjedok pojavio se Amir Ibrović, šef nekadašnjeg Ureda Željka Komšića.

''Ibrović je naglasio je da nema govora o provali u računalni sustav, niti je itko slanjem tih mailova oštećen, te je rekao da su cijelu stvar proslijedili službama zabrinuti što bi se moglo dogoditi u budućnosti s takvom praksom'', naveo je Šušnjar za Bljesak.info.

Na svjedočenju je Ibrović rekao kako su mailovi službenika u BIH često meta uvreda i prijetnji građana.

''Cijela stvar je pomalo apsurdna. Radi se o tome da sam dužan dokazati kako slanjem maila nisam počinio terorističko djelo protiv države, što je i same prisutne u sudnici, pripravnike i javnost, tijekom glavne rasprave tjeralo na smijeh'', rekao je Šušnjar i potvrdio kako je za sljedeće ročište, koje će biti održano 16. ožujka, angažirati računalnog stručnjaka.

''Tako će pravosudnim tijelima i detaljno biti pojašnjeno kako nikakve računalne provale u zaštićeni sustav nije bilo'', rekao je za Bljesak.info Šušnjar.

Podsjećamo, Šušnjaru se sudi za računalni terorizam po kaznenoj prijavi da je ''provalio u mail Damira Bećirevića, bivšeg predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i Amira Ibrovića, savjetnika u uredu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića''. No, Šušnjar je preko češkog servisa za lažno adresiranje elektronske pošte poslao mail: ''Nerza care, ‘ko se nado da ćeš se pohrvatiti u šezdesetim. Odoh i ja dogodine u Hrvate, mogao bi malo do Pariza, dosadilo mi, brate, Sarajevo''. .

Šušnjar je bio pod istragom SIPA-e, koja mu je zaplijenila računala, a kako je rekao još uvijek mu nisu vraćena.

''Moja su tri računala već dvije godine kod njih i sud mi ih još ne da nazad iako je istraga provedena'', rekao je za Bljesak.info Šušnjar.

Kopirati
Drag cursor here to close