Poteškoće

Snijeg upalio alarm za stanje elementarne nepogode u zapadnoj Bosni

Vijesti / Flash | 07. 02. 2015. u 14:20 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog problema koji je izazvao snijeg, veći od jednog metra, u Krupi na Uni proglašeno je stanje elementarne nepogode. Uslijed kvarova na distributivnoj mreži cijela lokalna zajednica ostala je bez električne energije.

Načelnik ove općine Gojko Kličković je rekao da su bili prinuđeni da proglase stanje elementarne nepogode, jer je snijeg izazvao probleme u cijeloj općini. Ova mala i siromašna općina je formirana od dijela prijeratne općine Bosanska Krupa, koji je nakon Daytonskog sporazuma pripao Republici Srpskoj i nalazi se na najzapadnijem dijelu Republike Srpske.

Uslijed snježnih padalina i općina Oštra Luka suočila se s velikim problemima u opskrbi električnom energijom. Ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova. I u Srpcu je zabilježen nestanak električne energije u većem broju naselja i sela, nakon snježnog nevremena koje je protekle noći zahvatilo tu lokalnu zajednicu.

Snježni val, koji je pogodio Unsko-sansku županiju (USŽ) danas je malo oslabio. Snijeg i dalje pada, ali je slabijeg intenziteta, temperature su niže pa ima poledice na cestama.

Prometnice su teško prohodne, zbog težine snijega mnogo je srušenih stabala i lavina, koje se obrušavaju na kolnik, zbog čega se vozači i pješaci pozivaju na oprez. Na magistralnoj cesti M-14 Srbljani-Bosanska Krupa, gdje je uz lavine više stabala palo na kolnik, tijekom protekle noći do jutros, ali i nekoliko sati nakon podneva, promet je bio zatvoren.

U ostalim područjima promet se uprkos novim padalinama odvija bez zastoja. Ekipe putne operative intervenirale su na svim pravcima i sve magistalne i regionalne ceste su prohodne, prema podacima Direkcije regionalnih cesta USŽ.

Glavne gradske ulice, kao i prilazi važnijim ustanovama u Bihaću očišćeni su, međutim ugaženog snijega ima na nogostupima i cestama, pa su se mnogi građani danas umjesto automobilima kretali pješice, što nimalo nije bilo lako. Na graničnom prijelazu Izačić promet je danas obustavljen samo za teretna vozila iznad 7,5 tona.

Kopirati
Drag cursor here to close