SNSD ne odustaje

Vijesti / Flash | 26. 02. 2015. u 09:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) napustili su i danas sjednicu, što je peti put zaredom od kada je ovaj dom konstituiran.

Predsjednik Kluba SNSD-a Staša Košarac zatražio je da smjena Šefika Džaferovića bude jedna od točaka dnevnog reda, ali zastupnici su i danas, kao i prethodne tri sjednice odbili to uvrstiti u dnevni red sjednice.

''Ne odustajemo od našeg stava koji glasi da zastupnici Saveza nezavisnih socijaldemokrata neće sudjelovati u radu Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH sve dok Šefik Džaferović obavlja dužnost člana kolegija'', kazao je Košarac.

Istaknuo je kako su danas ponovo potencirali da se na sjednici uvrsti ta točka dnevnog reda dodajući da većina ostalih poslanika to ne shvaća ozbiljno, iako postoji niz intervencija iz nevladinog sektora iz RS-a da se podrži smjena Džaferovića.

Naime, zastupnici SNSD-a odbijaju prisustvovati sjednicama Zastupničkog doma sve dok dužnost predsjedavajućeg Doma obavlja Šefik Džaferović (SDA) za kojeg tvrde da ima "ratnu hipoteku" odnosno nije spriječio i kasnije prijavio zločine nad Srbima zbog čega ovaj klub insistira na političkoj i kaznenoj odgovornosti Džaferovića.

Smjena Džaferovića s te pozicije zatražena je nakon što je dosadašnji potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo dostavio Tužiteljstvu BiH dokumentaciju koja se odnosi na sumnju o počinjenom kaznenom djelu neprijavljivanja ratnog zločina nad civilom srpske nacionalnosti u Vozući, općina Zavidovići.

Kopirati
Drag cursor here to close