njemački tjednik

‘Spiegel’ Britancima: ‘Molimo vas, ne idite!’

Vijesti / Flash | 11. 06. 2016. u 10:36 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački tjednik "Spiegel" danas je u specijalnom izdanju, objavljenom dva tjedna prije zakazanog referenduma u Britaniji o izlasku iz Europske unije, zamolilo Britance da ostanu u tom bloku.

"Molimo vas, ne idite!", piše na naslovnici "Spiegela" na njemačkom i engleskom, dok je u pozadini slika britanske zastave, prenijela je agencija AFP. U specijalnom izdanju na 23 strane, nazvanom "Pitanje Brexita", objašnjava se "zašto su Nijemcima potrebni Britanci".

"Britanija bira između trenutka ponosa i nove zajednički izgrađene budućnosti. Ako je pametna, Britanija će shvatiti da nije sama po sebi svjetska sila i da će, ako bude glasala za izlazak iz EU na referendumu 23. lipnja izgubiti puno, a neće dobiti ništa osim kratkog trenutka ponosa", napisali su u uvodniku glavni urednici "Spiegela" Klaus Brinkbeumer i Florian Harms.

Njemački ministar financija Wolfganf Soible je u intervjuu "Spiegelu" u petak upozorio da Britanija, ako glasači izaberu izlazak iz EU, više neće imati pristup jedinstvenom europskom tržištu, kao što ga imaju Norveška i Švicarska, koje nisu članice Unije.

"Ostanak je ostanak, a izlazak izlazak. Nadam se i vjerujem da će Britanci odlučiti ne podržati Brexit. Izlazak Britanije bi predstavljao veliki gubitak za Europu", naveo je Soible.

Kopirati
Drag cursor here to close