Posao bez veze

Sposobnima, a ne podobnima: Potpišite izjavu o depolitizaciji javnog sektora

Vijesti / Flash | 05. 09. 2016. u 13:03 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centri civilnih inicijativa (CCI), nakon početka predizborne kampanje za Lokalne izbore u listopadu, uputili su poziv svim kandidatima da prioritet daju borbi protiv politizacije imenovanja i zapošljavanja u javnom sektoru.

U priopćenju su naglasili, da svi kandidati na predstojećim izborima koji smatraju da javni sektor treba biti depolitiziran te koji su spremni dati javno obećanje i potpisom se obvezati na rješavanje ovog problema, mogu to učiniti potpisivanjem izjave o spremnosti na depolitizaciju javnog sektora.

Kandidati bi se tako obvezali da će podržati zahtjev za izmjenu zakona koji uređuju oblast zapošljavanja u javnom sektoru, kako bi svi imali jednake šanse za zapošljavanje, ali i podržati zahtjev za odvajanje političkih funkcija od profesionalnih pozicija unutar javnog sektora.

Tako bi se založili za pošteno zapošljavanje u državnoj službi, zdravstvu, prosvjeti i javnim poduzećima te doprinijeti da osobne sposobnosti, znanje, iskustvo i integritet kandidata budu presudni faktor prilikom imenovanja i zapošljavanja u javnom sektoru, a ne stranačka ili obiteljska veza.

Izjava o spremnosti na depolitizaciju javnog sektora dostupna je na web platformi www.sposobnimanepodobnim.ba, a imena kandidata koji budu potpisali Izjavu bit će javno objavljena putem ove platforme, najavljeno je iz CCI-ja.

Kopirati
Drag cursor here to close