2,5 milijuna primjeraka

Spreman novi broj lista "Charlie Hebdo"

Vijesti / Flash | 24. 02. 2015. u 07:50 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi broj francuskog satiričnog magazina "Charlie Hebdo" u prodaji će biti u srijedu, 25. veljače, a tiraž će iznositi 2,5 milijuna primjeraka, javlja Anadolu Agency (AA).

Na naslovnici novog broja, prema najavama, bit će ilustracija bivšeg predsjednika Francuske Nicolasa Sarkozyja, francuske političarke, liderke Nacionalnog fronta Marine Le Pen, pape Franje i militanta koji juri psa koji u svojim ustima nosi časopis "Charlie Hebdo" s naslovom "Vratili smo se".

Ovaj magazin ostvario je povijesni tiraž od osam milijuna kopija nakon objavljivanja 14. siječnja i naslovnice s karikaturom poslanika Muhammeda koji obučen u bijelo u rukama drži natpis "Ja sam Charlie" i naslov "Sve je oprošteno".

To izdanje je bilo prvo nakon terorističkog napada koji se dogodio na sjedište redakcije u Parizu u kojem je ubijeno 12 osoba.

"Neki od mojih prijatelja htjeli su da odmorimo dok su neki htjeli da odmah počnemo s radom. Postigli smo kompromis te odlučili izdati novi broj u srijedu", kazao je urednik časopisa Gerard Biard.

Magazin je postao poznat u javnosti zbog objavljivanja kontroverznog materijala uključujući i karikature poslanika Muhammeda.

Pretplate na časopis drastično su porasle u posljednjih nekoliko tjedana, a očekivana dobit u ovoj godini procjenjuje se na oko 30 milijuna eura.

 

Kopirati
Drag cursor here to close