GP

Spriječeno krijumčarenje pet tisuća cigareta

Vijesti / Flash | 18. 04. 2016. u 12:55 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Granične policije BiH proteklog su vikenda, u tri odvojena slučaja, spriječili krijumčarenje oko pet tisuća kutija cigareta raznih vrsta.

U prvom slučaju, 15. travnja, krijumčarenje cigareta je otkriveno u graničnom pojasu, mjestu Međaši, kada su dvije osobe vozile na biciklu cigarete, koje su prethodno ilegalno čamcem preko Drine prenesene na teritorij Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Ugledavši službenike PGP Bijeljina, udaljili su se prema šumi ostavivši bicikl i cigarete u vrećama.

O događaju su obaviješteni Tužiteljstvo BiH i Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srbije u cilju pronalaska krijumčara.

Cigarete "Merilyn", 2 490 kutija i 480 kutija cigareta "Trocadero" predane su Upravi za neizravno oporezivanje BiH. U tijeku je daljnji rad na tom slučaju.

Istoga dana pripadnici Postrojbe granične policije Hum oduzeli su 379 kutija raznih marki na putnoj komunikaciji Metaljka – Čajniče.

Cigarete su otkrivene prilikom granične kontrole "volva", bh. registracijskih oznaka. Vozilom je upravljala S. J. (1979.), državljanka BiH. Cigarete su privremeno oduzete, a protiv S. J. bit će dostavljeno izvješće Tužiteljstvu BiH zbog kaznenog djela "nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda".

Treći slučaj krijumčarenja cigareta otkriven je 17. travnja, na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi. Prilikom ulaska u BiH graničnom kontrolom "renaulta", slovenskih registracijskih oznaka, u više namjenski napravljenih bunkera je nađeno 1 760 kutija raznih vrsta cigareta s trošarinskim markicama Srbije.

Vozilom je upravljao N. M. (1958.), državljanin Republike Slovenije. Vozilo i cigarete privremeno su oduzeti, a protiv N. M. bit će dostavljeno izvješće Tužiteljstvu BiH zbog kaznenog djela krijumčarenja.

Kopirati
Drag cursor here to close