Reakcije

Srbija ne smije dozvoliti ubojstvo još jednog premijera

Vijesti / Flash | 30. 10. 2016. u 12:17 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbija bi ubojstvom premijera Aleksandra Vučića potonula u potpuni kaos i vratila se u period iz kojeg se izborila da izađe. To je ocijenio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Prema njegovim riječima, Vučić je od Srbije napravio stabilnu, uređenu i čvrstu zemlju, koja je potpuno samostalna i koja po prvi put nakon više desetljeća sama odlučuje u sebi, prenosi B92.

"Njegovom likvidacijom Srbija tone u kaos, tone u sukob i vraća se u zamku malih partija, koje su vječito uplašene od izbora i od toga hoće li ovaj ili onaj veleposlanik reći nešto loše o njima. U takvu Srbiju se vraćamo, a to nije Srbija u kojoj imamo povećanje plaća i mirovina", poručio je Vulin na Pinku.

Vulin je ocijenio da nije slučajno što je pronađeno oružje u blizini obiteljske kuće premijera koji je ranije, kako je podsjetio, 'imao hrabrosti da kaže špijuni neće moći vršljati po zemlji i da će biti kažnjeni za svoje ponašanje'.

Srbija ne smije dozvoliti da joj se još jednom dogodi ubojstvo premijera, izjavio je profesor Fakulteta sigurnosti Zoran Dragišić. On je dodao da pripremljeno oružje, poput 'zolje', ukazuje na točno određeni scenario atentata.

On je podsjetio na ubojstvo premijera Zorana Đinđića 2003. godine i ukazao na određene sličnosti - mjesto gdje je pronađeno naoružanje, vrstu i količinu i ponovio da je upravo sada prilika da se izvrši evaluacija službi sigurnosti.

Nemoguće je da među oružjem ne bude ni parcijalnog DNK, rekao je premijer Aleksandar Vučić i dodao da će se više detalja znati večeras.

"Nemam šta da kažem, uzeti su svi otisci, siguran sam da će se naći parcijalni DNK, možda je netko slučajno nešto ostavio, gotovo je nemoguće da nema ni parcijalnog DNK, netko je morao staviti metke, nisu to baš doktori znanosti, ako ne nađemo ništa, jasno mi je o čemu se radi, i dalje sam kao guska u magli", rekao je on.

Vučić je dodao da i dalje misli da se arsenal u blizini njegove obiteljske kuće našao slučajno i misli da nema nikakve veze sa njim. Vučić je naveo da ne želi narod 'spopadati glupostima'. "Ne pada mi na pamet nikakvo izvanredno stanje, ne postoji Srbija zbog mene", naglasio je premijer Srbije.

Kopirati
Drag cursor here to close