Iz Španjolske

Srbiji izručen osumnjičeni pripadnik organizirane kriminalne skupine

M.B. se sumnjiči da je 19. siječnja 2020. godine sudjelovao u izvršenju krivičnog djela teško ubojstvo, kada su u Ateni ubijeni državljani Crne Gore Stevan Stamatović i Igor Dedović,
Vijesti / Flash | 18. 06. 2024. u 19:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

M. B. (1982.), za kojeg se sumnja da je pripadnik organizirane kriminalne skupine Veljka Belivuka, Darka Šarića i Radoja Zvicera, izručen je Srbiji iz Španjolske, priopćila je danas policija u Srbiji.

On se sumnjiči da je 19. siječnja 2020. godine sudjelovao u izvršenju krivičnog djela teško ubojstvo, kada su u Ateni ubijeni državljani Crne Gore Stevan Stamatović i Igor Dedović, navodi se u priopćenju.

Stevan Stamatović i Igor Dedović su prethodnih godina kroz medije označavani kao visokorangirani članovi takozvanog "škaljarskog klana" u Crnoj Gori, prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE).

Po slijetanju na aerodrom u Beogradu, M. B. je sproveden u pritvorsku jedinicu Posebnog odjeljenja za organizirani kriminal Višeg suda u Beogradu.

On je, kako se navodi, uhićen 27. veljače u mjestu Benidorm u Španjolskoj, u suradnji policijskih službenika SBPOK-a i španjolske Nacionalne policije FAST tima.

Veljko Belivuk je zajedno s više od 15 ljudi osumnjičenih da su članovi kriminalne grupe, uhićen u velikoj policijskoj akciji 4. velječe 2021. godine u Srbiji.

Belivuk je ranije optužen da je vođa organizirane kriminalne grupe.

Darko Šarić je 12. listopada 2022. odlukom Apelacionog suda pravomoćno osuđen na 14 godina zatvora zbog organiziranja šverca 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Europu tijekom 2008. i 2009.

Radoje Zvicer, kojeg Tužiteljstvo za organizirani kriminal u Srbiji optužuje da je organizator kriminalne grupe, nalazi se u bjekstvu.

Specijalno tužiteljstvo za organizirani kriminal Crne Gore također je protiv njega podiglo optužnicu 2023., navodi RSE.

Kopirati
Drag cursor here to close