Rezultati

Srednja Bosna: HDZ preuzeo Vitez, neki kandidati dobili sve glasove

Vijesti / Flash | 03. 10. 2016. u 09:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hasan Ajkunić će i treći mandat će provesti na čelu Općine Bugojno nakon što je, po trenutnim rezultatima, osvojio 46,8 posto glasova.

U Busovači će na načelničkoj dužnosti ostati kandidat SDS-SBB Asim Mekić.

U općini Dobretići, gdje su pravo glasa imala 383 glasača, načelnik će biti Ivo Čakarić - HSS Stjepana Radića s osvojenih 211 glasova.

Huso Sušić ostat će načelnik Gornjeg Vakufa, a Edin Hozan načelnik Jajca. Obojica su iz koalicije SDA-SBB. Načelnika neće mijenjati ni Kiseljak jer je Mladen Mišurić-Ramljak iz koalicije HDZ BIH-HSS Stjepana Radića osvojio novi mandat.

Zanimljivo je kako je Renato Pejak - HDZ BIH, načelnik Kreševa, osvojio 100 posto glasova, a njegova utrka nije bila nimalo neizvjesna jer je bio jedini kandidat za tu funkciju.

Gusto je bilo u utrci za Novi Travnik gdje je Refik Lendo (SDA-SBB) ostao na toj poziciji osvojivši 47,06 posto glasova dok je Stjepan Dujo (Hrvatska lista za Novi Travnik) osvojio 44,23 posto glasova.

Admir Hadžiemrić (SDA-SBB) uvjerljivo se zadržao na načelničkom mjestu Travnika dok je i Vitezu HDZ BiH preuzeo načelničku dužnost SDA-u.

Naime, Tomislav Bošnjak-Matić s osvojenih 56,21 posto glasova pobijedio načelnika Advana Akeljića, koji je osvojio 43,79 glasova.

Kopirati
Drag cursor here to close