Avantura u Šantićevoj

Stanovnici mostarske ulice pozivaju ''svoje'' kandidate: Dođite, bacite krug i bar nam obećajte

Prođete li ovom prometnicom, dionicom od zgrade Elektroprivrede HZHB do raskrižja na kojem je smješten nekadašnji hotel Ero, upustit ćete se u pravu avanturu, neovisno o smjeru kretanja.
Vijesti / Flash | 23. 09. 2024. u 13:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trinaest je dana do Lokalnih izbora u Mostaru. Stanovnici Šantićeve ulice u Mostaru polagali su neke nade da će, kao što je to nekad bilo, za vid privida, poziranja i kakve-takve političke kampanje lica s izbornih naslovnica pokazati neku odgovornost. No, kako vrijeme prolazi, nade je sve manje.

Prođete li ovom prometnicom, dionicom od zgrade Elektroprivrede HZHB do raskrižja na kojem je smješten nekadašnji hotel Ero, upustit ćete se u pravu avanturu, neovisno o smjeru kretanja.

Foto: Bljesak.info / Samo polako...

Naš fotograf ulovio je samo segmente, no zaputite li se u ovaj dio grada, sigurno je da će vas uloviti neopisiv osjećaj. Upad u pojedine rupe, kako navode bolje upućeni izvori, uz standardne pozive automehaničarima, vulkanizerima i slično, moguće je, zahtijevat će i pomoć Gorskih službi spašavanja. Priča se po kuloarima kako je netko ''upao'' prošli tjedan i još uvijek ga traže.

Uz rupe, zamiljivo je i kako u ovoj ulici očigledno postoji neka neobjašnjiva sila koja obuzme vozače, te oni bez ikakvog logičnog objašnjenja i razloga, jednostavno izađu iz svojih automobila, ostave ih na sred ceste i sjednu u obližnju kavanu na neki topli ili hladni napitak. Sjedeći tako, poput neke nove discipline, promatraju onda druge vozače koji se snalaze u izbjegavanju rupa i njihovih automobila.

Foto: Bljesak.info / Ima svega...

Postojala je legenda kako je netko nekad vidio i policajca da je izdao kaznu zbog nepropisnog parkiranja, no rijetki su oni koji više vjeruju u nju.

Stanovnici ove ulice stoga upućuju poziv kandidatima s gradskog područja Zapad, ili bilo kome, da ''bace krug'' ovom ulicom i na taj način, poput skupljanja novčića u igrici Super Mario, jednostavno skupe glasove.

''Ma ne moraju ni krpit, nek nam samo obećaju. Prije su bar znali obećat, sad ništa'', ironično je komentirao jedan od stanara uhvativši našeg fotografa na zadatku.

Foto: Bljesak.info / Kombinacija...

 

Kopirati
Drag cursor here to close