Kriminalne aktivnosti

State Department upozorava na lažne policajce u Srbiji

Vijesti / Flash | 27. 01. 2017. u 09:42 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanstvo SAD-a u Beogradu upozorilo je svoje građane u Srbiji da se paze pojedinaca koji se, kako je priopćeno danas, predstavljaju kao policajci kako bi im ušli u domove radi kriminalnih aktivnosti.

Kako se navodi u priopćenju Odjela za diplomatsku sigurnost američkog State Departmenta (OSAC), američkim građanima se savjetuje da budu na oprezu u slučaju nenajavljenih posjeta policije njihovim domovima, i da prijave lokalnoj policiji sumnjive aktivnosti.

Priopćenje je, kako se navodi, objavljeno u svjetlu "nedavnih incidenata u kojima su se pojedinci predstavljali kao policajci kako bi ušli u privatne domove radi kriminalnih aktivnosti", prenosi Tanjug.

U Beogradu su, kako se precizira, dva muškarca u policijskim odorama s fluorescentnim oznakama pokušala ući u zgradu zahtijevajući ulaz preko interfona.

"Muškarci nisu pokazali nikakve legitimacije i poslije su napustili mjesto. Prošli tjedan, dvije osobe su uhićene za više od deset upada u kuće na Vračaru, Paliluli i Zvezdari. Policija je, također, uhitila troje osumnjičenih za korištenje policijskih isprava kako bi ušli u domove u Barajevu ", navodi se u upozorenju.

"Blic" tvrdi kako im je u MUP-u potvrđeno da se radi na ovim slučajevima i da je nekoliko osoba uhićeno jer su lažno predstavljale kao policajci, i opljačkale ili pokušale opljačkati kuće stranaca.

Kopirati
Drag cursor here to close