Politička prepucavanja

Stolački SDP podnio prijavu protiv načelnika i dopredsjednika Općinskog vijeća

Vijesti / Flash | 05. 02. 2015. u 11:08 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski odbor SDP-a Stolac uputio je priopćenje za javnost u kojem tvrdi kako je pokrenuta istraga protiv načelnika Općine i dopredsjedavajućeg Općinskog vijeća Stolac po kaznenim prijavama SDP Stolac.

"Na osnovi kaznene prijave koju je po ovlaštenju Općinskog odbora SDP Stolac podnio Nerin Dizdar, predsjednik OO SDP Stolac, nadležno tužiteljstvo pokrenulo je istragu protiv načelnika Općine Stolac Stjepana Boškovića i dopredsjedavajućeg Općinskog vijeća Stolac Željka Babića.

Osumnjičeni dvojac se tereti za počinjenje više kazneni djela, uključujući izazivanje narodne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti, povredu ravnopravnosti čovjeka i građanina, zloupotrebu položaja i nesavjestan rad u službi", navodi se u priopćenju.

Iz SDP-a Stolac podsjećaju kako je kaznena prijava podnesena zbog, kako navode, protuzakonitog obilježavanja Dana općine Stolac, jer je, kako tvrde, u procesu zakazivanja svečane sjednice Općinskog vijeća, suprotno Poslovniku o radu tog tijela zaobiđen predsjedavajući Općinskog vijeća.

"Također, poziv za sjednicu je upućen isključivo vijećnicima hrvatske nacionalnosti, čime je osporen legitimitet i de facto suspendirani mandati vijećnika drugih nacionalnosti koji su im dodijeljeni od građana na demokratskim izborima", navodi se u priopćenju.

Inače, sjednica je sazvana povodom dana sv. Ilije koji se, kako navode u SDP-u Stolac, bez pravnog utemeljenja, odnosno bez valjane odluke Općinskog vijeća kvalificira kao Dan općine Stolac.

"Vjerujemo da je čin pokretanja službene istrage protiv odgovornih za kršenje Ustava, zakona i podzakonskih akata države Bosne i Hercegovine u navedenom slučaju tek prvi, mali, ali značajan korak u obnovi i uspostavi Općine Stolac kao mjesta koje istinski pripada svim građanima općine, u kojoj moraju biti dokinuti svi oblici devijantnog djelovanja i nacionalističkog ekskluzivizma", stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close