Čapljina u Srcu

Stranku brine što načelnik u Čapljini prepoznaje rukopis bombaša

Vijesti / Flash | 08. 03. 2017. u 13:40 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zabrinjavajuće po sve nas je to da načelnik u svim terorističkim napadima koji se događaju u našoj općini, prepoznaje isti rukopis, istog čovjeka ili grupe. Slušajući tu izjavu, moramo biti iskreni, da nam je otvorio oči, i da smo uistinu suglasni s njegovim navodima. Možda bi dobro bilo da ove podatke i mišljenja podijeli s nadležnim organima MUP-a, koji kako vidimo nema nikakvih tragova po pitanju ovog terorizma'', navodi se u priopćenju za javnost Čapljinske neovisne stranke – Čapljina u srcu.

Navode kako ih zabrinjava činjenica da ''u svim ovim terorističkim napadima načelnik vidi samo manju materijalnu štetu''.

''Možda su za njega ovo samo manje štete, ali za ove ljude, koji žive od svoga rada, ovo su ogromni i materijalni gubitci. Da ne spominjemo psihološko stanje obitelji Karamatić, Doko, Previšić, njihovih susjeda, kao i mještana općine Čapljina. Želimo vjerovati, da će institucije uraditi svoj posao, ali obzirom na dosadašnje iskustvo, realnije je ipak zapitati se: Tko je sljedeći?'', navodi se u priopćenju povodom bačene eksplozivne naprave na prodavaonicu namještajem u vlasništvu Pere Previšića, općinskog vijećnika.

Stranka navodi kako je na sve ovo ranije upozoravala, tražeći da ''Sigurnosno stanje u općini Čapljina'' bude točka dnevnog reda za prethodnu sjednicu OV Čapljina, održanu 14.12.2016. godine.

''Naravno, treba li napominjati, da nam taj prijedlog nije usvojen, bez obzira što i statut općine Čapljina u čl. 24., pod točkom 27. nalaže da se to mora uraditi najmanje jednom godišnje !!! Više je nego očito da ispravan rad pojedinaca, borba za opće dobro svih mještana Čapljine , nesebičan doprinos časnim udrugama proisteklim iz domovinskog rata u borbi za njihova uskraćena prava, smetaju nekima. Uzrok ovoga terorističkog napada na gospodina Previšića, bez ikakve sumnje, treba tražiti u njegovom dosadašnjem društveno-političkom radu, a sve kulminiralo izborom u OV Čapljina'', navedeno je.

Inače, danas je u Čapljini policija uhitila jednu osobu zbog posjedovanja narkotika i eksplozivnih sredstava, a koja bi se, prema nekim tvrdnjama, mogla povezati s nekim napadima u Čapljini.

Kopirati
Drag cursor here to close