Reagiranje

Streljački klub Velež: Nanesena nam je šteta

Dodaje kako u sportu kojim se bave u svijetu, a i kod nas, nema ograničenja da prisustvuju treningu osobe starije od 12 godina.
Vijesti / Flash | 03. 05. 2024. u 10:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klubu za praktično streljaštvo Velež nanesena je nesaglediva šteta, tvrdi u reagiranju predsjednik ovog kluba Almin Čano.

U pismu portalu Bljesak.info Čano navodi da je ''o Klubu u proteklom periodu izrečeno dosta neistine, laži, klevete…''

''Dana 19.4.2024. na svom portalu ste objavili, možemo slobodno reći skandaloznu informaciju koju su onda prenijeli i drugi portali. Time je našem klubu nanesena nesaglediva šteta. Klub za praktično strjeljaštvo Velež je osnovan u siječnju 2023. godine. Dozvolu za korištenje strelišta u vojarni Miralem Jugo smo dobili 26. 4. 2023. pošto smo ispoštovali svu potrebnu proceduru, uz uvjet da uredno dostavljamo popis ljudi koji dolaze na trening'', navodi se u reagiranju.

Nema obveza za dodatnom provjerom

Dodaje se kako Klub za praktično streljaštvo Velež ''nema nikakvih obveza za dodatnom provjerom svojih članova''.

''Također, nemamo nikakvih ograničenja za naše članove, u pogledu oblačenja, boje kože, načina života i sl.. Naši članovi nisu isključivo muslimani kako ste naveli na vašem portalu. Naši članovi su Bošnjaci, Srbi, Hrvati i ostali, također muškarci i žene. Naveli ste da su na strelištu zatečene četiri maloljetne ženske osobe s nikabom što apsolutno nije točno'', tvrdi Čano u pismu.

Dodaje kako u sportu kojim se bave u svijetu, a i kod nas, nema ograničenja da prisustvuju treningu osobe starije od 12 godina.

''Osobe koje su prisustvovale treningu dana 16.2.2024. nisu nikakvi strani državljani, nego bosanskohercegovački državljani, da li imaju dvojno državljanstvo nije na nama da ispitujemo. Vojnik koji je objavio fotografiju također ima dvojno državljanstvo. Jedino sto je točno je da te osobe nisu na vrijeme stavljene na popis koji predajemo pri ulasku u vojarnu, nego su naknadno dodane, uz d ozvolu dežurnog časnika. Ovdje se isključivo radi o profiliranju, diskriminaciji i etiketiranju nekih osoba, iz razloga što su djevojke koje su došle bile prekrivene u skladu s islamskim propisima. Niti jedan naš član nije kako su naveli pojedini mediji 'vehabija u paradžematima, radikalan...', niti bilo šta slično. Mi, niti itko drugi u ovoj zemlji ne smijemo nikoga proglašavati radikalnim, vehabijama ili nešto slično, samo na osnovu načina odijevanja'', navodi Čano u pismu.

'Nismo napravili nikakav prekršaj'

Dodaje kako praktično strjeljaštvo (IPSC) koristi pravo oružje (puške i pištolji) te pravo i bojevo streljivo.

''Isti klubovi postoje u mnogim gradovima u BiH (Sarajevu, Trnovu, Tuzli, Zenici, Uskoplju–Gornjem Vakufu, Širokom Brijegu, Cazinu). Tijekom naših boravaka na spomenutom strelištu nismo napravili nikakav prekršaj, niti smo ikoga 'prokrijumčarili' u objekt vojarne. Svaki član ima obvezu da prilikom ulaska u vojarnu uđe pješice, te pri tome je dužan vojniku na ulaznoj kapiji pokazati osobnu iskaznicu. Na strelištu su također nekoliko puta prisustvovale i osobe iz državnih agencija. S obzirom na sva dešavanja i načine na koji nas pokušavaju diskreditirati, kao i uništiti, dužni smo pokrenuti zakonske procedure. S toga upućujemo sportski pozdrav, uz poziv i dobrodošlicu svim ljudima, normalnih stavova i razmišljanja, da nam se pridruže u dogledno vrijeme, kada bude otvaranje našeg osobnog strelišta, po uzoru na već pobrojana strelišta u našoj državi'', naveo je u pismu predsjednik kluba za praktično streljaštvo Velež.

Podsjećamo, nakon što smo iz pouzdanih izvora Oružanih snaga BiH objavili vijest o ovome događaju, iz Ministarstva obrane su potvrdili da je na lokaciji vojarne ''Miralem Jugo'' Livač, zabilježeno narušavanje sigurnosnih procedura, te da nije ispoštovana procedura evidentiranja i kontrole ulaska osoba iz streljačkog kluba Velež.

Kopirati
Drag cursor here to close