Sumnjivi poticaji

Suđenje Lijanoviću: Poduzeću “Džerikom” isplaćena gotovo četvrtina milijuna KM

Vijesti / Flash | 10. 02. 2017. u 15:30 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na suđenju za korupciju i organizirani kriminal Jerku Ivankoviću-Lijanoviću i troje drugih optuženih pred Županijskim sudom u Tuzli, Optužba je priložila materijalne dokaze o odobravanju isplata poticaja poduzeću “Džerikom” iz Gradačca.

Tužiteljica Anela Garčević u sudski spis je uložila tri rješenja Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, kojima je poduzeću “Džerikom” odobrena isplata proračunskih sredstava FBiH po osnovu poticaja u ukupnom iznosu od 230.281 konvertibilnih maraka (KM) , objavio je BIRN BiH. Ona je kao dokaz priložila i deset izvoda iz trezorskih aplikacija, koje potvrđuju isplatu sredstava na račun “Džerikoma”.

Tužiteljstvo TŽ-a je istaknulo da ti dokazi potvrđuju da je gradačački “Džerikom” jedna od firmi koje su dobile poticaj, uz prethodni dogovor s optuženim da će polovicu sredstava vratiti njemu, piše Dnevni list.

Optužnica u ovom predmetu Jerka Ivankovića Lijanovića, Suada Čamdžića, Merseda Šerifovića i Stipu Šakića tereti za zlouporabe položaja i ovlasti u svezi nezakonitosti prilikom dodjele poticaja poljoprivrednicima na području Tuzle i FBiH u razdoblju od 2011. do konca 2014. godine.

Optužba je ranije zaključila sporazum o priznanju krivnje s Edinom Ajanovićem, bivšim ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi TŽ-a, koji je Županijski sud Tuzla prihvatio te Ajanoviću izrekao osuđujuću presudu i kaznu zatvora u trajanju od jedne godine

Kopirati
Drag cursor here to close