Vučićeva zakletva

Sukobi u Beogradu: Vučić položio zakletvu

Vijesti / Flash | 31. 05. 2017. u 09:47 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aleksandar Vučić položio je prisegu na svečanosti u srbijanskom parlamentu te preuzeo dužnost predsjednika države.

"Štitit ću mir, stabilnost i budućnost Srbije, radit ću i borit ću se za vašu djecu kao za svoju. Ne gledajte unazad, već unaprijed, u zemlju svoje djece, a ne u zemlju svojih djedova", poručio je okupljenim građanima Aleksandar Vučić, koji je na predsjedničkim izborima 2. travnja odnio pobjedu u prvom krugu s 56 posto glasova.

"Ponosan sam na sve rezultate koje smo zajedno postigli, na svaki kilometar puta, na stotine mostova koje smo izgradili, na tisuće radnih mjesta koje smo otvorili. I još mnogo posla je pred nama, što moramo zajedno uraditi", dodao je.
Vučić je kazao kako je zajedno s građanima podigao Srbiju s koljena te je najavio bolju budućnost.

"Uvijek mi se nekud žuri, vi to znate, i zato - zdravo, odoh ja da radim. Živjela Srbija i beskrajno hvala za ovako veličanstven doček", zaključio je svoj govor novi predsjednik Srbije, javio je Tanjug.

Pristalice Aleksandra Vučića i njegovi protivnici sukobili su se u podzemnom tunelu na Terazijama, nakon što su obje grupe krenule prema Skupštini Srbije gdje Vučić treba položiti zakletvu.

Poslije razmjene ružnih riječi došlo je i do fizičkog sukoba dvije grupe, prenosi N1.

Beta je objavila kako su se prosvjednici "Protiv diktature" okupili na Terazijama, nakon što im policija kod Bezistana nije dozvolila prolaz do parlamenta.

Oni nose transparente “Odlazi mali Slobo” i “Za vladavinu prava i pravde”.

S druge strane, ispred Doma Narodne skupštine, gdje dosadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić polaže zakletvu i preuzima dužnost predsjednika države, oko 10 sati počelo je okupljanje građana koji ga podržavaju.

Okupljeni građani nose srpske zastave, a neki imaju legitimaciju s logom Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.

 

Kopirati
Drag cursor here to close