neformalno druženje

Sumiranje: Prvi put u povijesti Vlade HNŽ-a proračun za iduću godinu donesen u tekućoj godini

Vijesti / Flash | 23. 12. 2015. u 13:24 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu božićnih i novogodišnjih blagdana, danas je predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg upriličio prijam za predstavnike medijskih kuća s područja te županije.

U neformalnom razgovoru s novinarima dotaknute su brojne teme, od stanja u obrazovanju pa do planova u svezi s cestovnom infrastrukturom.

Glede cesta u Županiji naveo je primjer najprometnije među njima Mostar - Čitluk - Ljubuški i kazao kako je to najlošija, a najfrekventnija prometnica u ovome dijelu BiH.

''Prekategorizacija te ceste iz regionalne u magistralnu, koja je u tijeku, riješit će taj problem, a i mi iz Vlade pomoći ćemo u tome, koliko je u našoj moći. Vjerujem kako će se to dogoditi u što skorije vrijeme'', kazao je Herceg.

Predsjednik Vlade HNŽ-a kazao je kako je zadovoljan radom Vlade u prva tri mjeseca, istaknuvši kako je prvi put u njezinoj povijesti proračun za iduću godinu donesen u tekućoj godini te da je također prvi put proračun planiran na način da nema deficita.

'' Vjerujem kako ćemo uspjeti to i ostvariti'', kazao je Herceg, ustvrdivši kako nije riječ o uštedama već o racionalnoj potrošnji.

Istaknuo je kako bi eventualne probleme mogle stvarati tužbe protiv Vlade koje dosežu milijunske iznose, ali da je Vlada već pripremila sredstva za izvansudske nagodbe koje, kako kaže, ne bi trebale poremetiti proračunsku ravnotežu.

Predsjednik je Herceg govorio i o smještaju županijskih institucija, kazavši kako je sadašnje stanje neodrživo jer su institucije razmještene po cijelom gradu, a u pojedinim slučajevima cijene najma prostorija su previsoke.

''Prema našim proračunima, kada bismo sve institucije smjestili na jedno mjesto, za petnaest godina bismo uštedjeli toliko da bismo mogli kupiti ili napraviti zgradu u kojoj bi se sve moglo smjestiti'', kazao je Herceg, dodavši kako je u tijeku proces pronalaženja najpogodnijih lokacija za smještaj svih institucija. Napomenuo je kako je u opciji i sadašnja zgrada 'Hotela 'Ero'.

Herceg je današnju prigodu iskoristio da pohvali suradnju s medijskim kućama, pozvavši ih da nastave objektivno izvještavati o radu Vlade HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close