'Rat' Tužiteljstva i policije

Sutkinja iz Gradačca koja je odbila zahtjev za zabranu prilaska, podnijela prijavu protiv policije

Sutkinja Lejla Numanović koja je odbila zahtjev da Nermin Sulejmanović ne prilazi Nizami, podnijela prijavu protiv policije u Gradačcu!
Vijesti / Flash | 17. 08. 2023. u 09:36 Bljesak.info | R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sutkinja Lejla Numanović koja je odbila zahtjev policije u Gradačcu da Nerminu Sulejmanoviću zabrani prilaz Nizami Hećimović, a koju je on prije pet dana brutalno likvidirao, podnijela je prekjučer prijavu Federalnoj upravi policije (FUP) protiv MUP TK-a i službenika policijske stanice u Gradačcu, saznaje portal "Avaza".

Numanović je pored izjave nastradale Hećimović, službene zabilješke pripadnika MUP -a TK odbila zahtjev da se nasilniku zabrani prilazak nevjenčanoj supruzi zbog kako se navodi nedostatka dokaza, a koju je, kako piše sarajevski portal, pretukao zbog neukusne hrane.

''Hajka''

Nakon što je rješenje objavljeno u javnosti, Numanović je otvorila bolovanje, navodeći da se na protiv nje vodi hajka.

Ona je u prijavi FUP-u navela da nije mogla odrediti mjere zabrane prilaska Nizami Hećimović, jer joj policija u Gradačcu "nije dostavila materijalne dokaze". 

U medijima se pojavila i informacija da je stkinja dio odluke kopirala iz drugog slučaja.

U međuvremenu, Ured disciplinskog tužitelja VSTV-a protiv nje je formirao predmet, kako bi se ispitalo njeno postupanje. 

''Predsjednica suda znala''

"Ured će istragom utvrditi relevantne činjenice predmeta, kako bi se ispitali navodi o povredi službene dužnosti suca u postupku donošenja odluke", navedeno je. 

Nakon priopćenja za medije, i predsjednica Suda u Gradačcu Spomenka Kojić održala je konferenciju za medije, opravdavajući postupke svoje sutkinje te otužujući policiju.

No Avaz piše da je Kojić znala o kakvom se monstrumu radi, jer je radila na njegovim slučajevima.

Kopirati
Drag cursor here to close