istraživanje

Sve više žena u bh. politici

Vijesti / Flash | 29. 04. 2015. u 16:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajuća Kluba delegata hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine (PS)BiH Ljilja Zovko razgovarala je danas u Sarajevu sa zamjenicom direktora norveškog Instituta za istraživanje mira Inger Skjelsbek i generalnom direktoricom Nansen dialogue Centra u Sarajevu Ljuljetom Goranci Brkić o poziciji i pravima žena u postratnom periodu u Bosni i Hercegovini.

Skjelsbek, koja radi na istraživačkom projektu o poziciji žena u razdoblju tranzicije iz ratnog u razdoblje mira u više zemalja svijeta, zanimala se tijekom razgovora o pravima žena u BiH, kao i o perspektivi žena u političkom životu zemlje.

Prenoseći pozitivna iskustva iz Parlamenta Federacije BiH, gdje je u proteklom mandatu aktivno sudjelovala u radu Kluba parlamentarki, Zovko je ocijenila da je pitanje rodne ravnopravnosti normativno dobro regulirana oblast.

Po njenim riječima, ohrabruje činjenica da je u Zastupnički dom PSBiH u ovom sazivu izabrano više od 20 posto žena.

Zovko je naglasila da sve veći broj žena u BiH donosi odluku da se politički aktivira i dodala da je to dobro za BiH budući da žene u političkom životu pokazuju veću spremnost za postizanje kompromisa i konsenzusa, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close