Spašeno 200 imigranata

Talijanska policija spriječila novu tragediju u Sredozemlju

Vijesti / Flash | 23. 04. 2015. u 13:52 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanska obalna straža presrela je dva čamca u Sredozemnom moru s kojih je spasila 220 imigranata i dovezla ih u luku u Cataniji na Siciliji.

Sve češće tragedije imigranata u Sredozemnom moru nisu prepreka valu imigranata koji iz Libije u neuvjetnim brodovima i čamcima plove ka obalama Italije.

Obalna straža Italije spriječila je novu tragediju kada je presrela dva 14-metarska čamca sa 220 migranata, javlja Anadolu Agency (AA).

Talijanska novinska agencija ANSA javila je da su imigrantski čamci presretnuti oko 40 milja od libijske granice i da su imigranti dovezeni u luku u Cataniji. Većina imigranata dolazei iz zemalja ispodsaharske Afrike, a među njima je i pet žena.

Uporedo s tim, na Malti je održana komemoracija za 24 imigranta koji su poginuli u prošlotjednoj tragediji u Sredozemnom moru i čija beživotna tijela su izvučena iz mora.

U noći sa subote na nedjelju u libijskim vodama Sredozemnog mora prevrnuo se imigrantski brod sa, kako se pretpostavljalja od 700 do 950 imigranata. Brod se prevrnuo zbog pogreške kapetana, koji je sa još 27 putnika potonulog broda spašen.

Kopirati
Drag cursor here to close