Lukač

Terorizam u Janji: Vlasnica hotela može dati odgovore

Vijesti / Flash | 02. 11. 2015. u 12:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da nije spriječeno teško kazneno djelo u Janji kod Bijeljine građani, uglavnom bošnjačke nacionalnosti, bili bi vrlo uznemireni, rekao je danas ministar unutarnjih poslova Republike Srpske (RS) Dragan Lukač.

Napominjući kako je istraga o slučaju u tijeku, Lukač je u izjavi novinarima u Banja Luci potvrdio da zbog obavljanja razgovora treba pronaći vlasnika hotela "Dalas" u Janji, u kojem je pronađeno stotinjak boca napunjenih benzinom i plinske boce koje su bile povezane plahtama.

Smatra i da će izuzimanje tragova s mjesta događaja policiju odvesti do drugih umiješanih u ovaj slučaj.

Naime, policijski službenici Centra javne sigurnosti Bijeljina i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a RS u suradnji s Državnom agencijom za istrage i zaštitu, došli su do operativnih saznanja da na području koje pokriva CJS Bijeljina može doći do izvršenja terorističkog čina ili drugog teškog kaznenog djela s ciljem ugrožiranja sigurnosti građana i imovine u većem obujmu i izazivanja vjerske, nacionalne i rasne netrpeljivosti.

Postupajući po navedenim podacima, policijski službenici MUPRS-a, prikupili su podatke o mogućim objektima napada.

S ciljem sprječavanja izvršenja kaznenog djela, 30. listopada je izvršen pretres ugostiteljskog objekta u Janji, te pronađena veća količina pripremljenih zapaljivih tečnosti, eksplozivnih i pirotehničkih materija koje su bile međusobno povezane i pripremljene za uništenje navedenog objekta.

Objekt je bio fizički povezan s većim brojem stambenih objekata za individualno stanovanje.

Zahvaljujući brzom, operativnom i upornom radu policije spriječeno je izvršenje kaznenog djela koje je moglo imati katastrofalne posljedice po ljudske živote i imovinu građana, priopćeno je ranije iz CJS Bijeljina.

Inače, Gabrijela Petrović, vlasnica hotela, koji je pompezno otvoren krajem svibnja ove godine, uz bogat estradni program i tombolu čiji je dobitak bio Mercedes.

Beogradske novosti navode kako je riječ o bogatoj ženi, koja je samo za izgradnju jedne od džamija u Janji dala 150.000 KM.

''Bila je udata za Nijemca, koji je umro, i iza koga su ostale profitabilne tvornice u Nizozemskoj i Njemačkoj. Ima mnogo novca. Dala je dosta u humanitarne svrhe. Znala je da ode u neki kraj BiH i da, jednostavno, ugroženim ljudima kupi i daruje kuću. Ranije je bila udata za sina bivšeg visokog dužnosnika SFRJ, Raifa Dizdarevića. Bila je na hadžiluku i ima hadžijsku titulu'', rekao je jedan mještanina Janje Novostima. 

Prema saznanjima tog lista, vlasnica je policiji obećala da će doći čim prije iz Njemačke, pa bi mnoge stvari mogle biti jasnije. 

Kopirati
Drag cursor here to close