Šuška se

Težak put jednog brata: Od pravljenja kave do vozača ministra

Vijesti / Flash | 08. 07. 2015. u 07:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je do 1. rujna na snazi Vladin zaključak kojim je zabranjeno zapošljavanje u federalna ministarstva, federalne uprave, federalne upravne organizacije, federalne ustanove i druge federalne institucije i službe, a naročito Agenciji za državnu službu FBiH, sarajevsko Oslobođenje objavilo je kako to u Ministarstvu unutarnjih poslova FBiH to ne važi.

Naime, agencija Patria je objavila kako je na mjesto službenog vozača ministra Aljoše Čampare zaposlen Husein Sarajlić, brat potpredsjednika SDA i predsjednik Kadrovske komisije ove stranke Asima Sarajlića.

Patria navodi kako u objašnjenju Agencije za državnu službu stoji kako je Sarajlić zaposlen tako što je prošao težak put jer je "prvo bio kafe-kuharica, a potom je postavljen na mjesto službenog vozača ministra".

Oslobođenje podsjeća kako je Vlada FBiH 27. svibnja na sedmoj sjednici izmijenila dio zaključka sa sjednice održane 2. travnja. Izmjena se odnosila na to da se umjesto na 60 dana odmah obustave sve konkursne procedure za prijem državnih službenika do 1. rujna 2015. godine.

''Izuzetno, za proračunske korisnike koji imaju potrebu da zaposle nove službenike, suglasnost daje Vlada FBiH uz prethodno mišljenje federalnog Ministarstva financija. Druge institucije, ustanove i privredna društva sličnu suglasnost od Vlade FBiH mogu tražiti putem nadležnog ministarstva. Obustava se ne odnosi na pripravnike za čiji angažman troškove snose zavodi za zapošljavanje, te na gospodarska društva u većinskom državnom vlasništvu'', navedeno je u priopćenju nakon sedme sjednice Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close