na raskrižju

Tko će pobijediti - oni koji BiH vuku nazad ili naprijed?

Vijesti / Flash | 14. 12. 2015. u 16:22 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack pozvala je političke faktore u Bosni i Hercegovini na dijalog i vraćanje pitanju razvoja, ističući da je Bosna i Hercegovina trenutno na raskrižju jer 'postoje ljudi koji vuku nazad a i oni što mogu voditi napretku'.

Veleposlanica je tim riječima prokomentirala, odgovarajući na novinarsko pitanje kako na razvoj BiH može utjecati situacija u kojoj, 20 godina nakon potpisivanja Daytonskog sporazuma, neki politički faktori priznaju taj sporazum, drugi ga relativiziraju, a treći krše?

U prvoj dekadi nakon potpisivanja, u BiH je viđeno da je napredak moguć kad postoji odgovarajuća volja, ali je u posljednih nekoliko godina, ocijenila je Cormack, politička energija negativnog smjera pokazala da samo zaustavlja razvoj.

Povodom toga što je iz Republike Srpske prekinuta suradnja sa SIPA-om, Sudom i Tužiteljstvom BiH, američka veleposlanica je podsjetila da je Veleposlanstvo njene zemlje već reagiralo izjavom podrške nadležnostima ovih državnih institucija želeći da naglasi da vladavina prava mora postojati.

Kopirati
Drag cursor here to close