Borjana Krišto

Tko pokušava montirati sudske procese protiv visokopozicioniranih političara?

Vijesti / Flash | 11. 03. 2015. u 10:20 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dopredsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto (Hrvatska demokratska zajednica - HDZBiH) upitala je na današnjoj sjednici Doma što je urađeno i što se poduzima da se spriječe aktivnosti i otkriju akteri koji, preko osumnjičenih i osuđenih osoba za teška kaznena djela, pokušavaju režirati montirane sudske procese protiv visokopozicioniranih političara.

Krišto je napomenula da je sve više indicija i dokaza o neprofesionalnim i nezakonitim procesima u pravosudnim procesima koji upućuju na to da su započete istrage o teškim kaznenim djelima pokušavaju skrenuti na krivi smjer ili montirati novi sudski progoni istaknutih osoba.

''Svjedoci smo da se u javnosti naširoko plasiraju iskazi osumnjičenih osoba za teška kaznena djela, objavljuju izjave osuđenika te iznose mišljenja odgovornih osoba o nezakonitim postupcima kao i o općem stanju u pravosuđu'', pojasnila je Krišto.

Podsjetila je i na izjavu predsjednice Suda BiH Meddžide Kreso koja je ponovila u televizijskoj emisiji svoju tvrdnju o postojanju sudske ili pravosudne mafije. Krišto smatra da ovakve stvari razaraju povjerenje građana u pravosudni sistem, ali i ukupne odnose u BiH posebno zbog osjetljivosti političkog trenutka u državi.

Odgovor na ovo pitanje zatražila je od zamjenika ministra sigurnosti BiH Mladena Ćavara i nadležnih policijskih institucija na narednoj sjednici. Zamjenik ministra Mladen Ćavar je kazao da se radi o osjetljivom pitanju, ali je najavio da će na ovo pitanje odgovoriti u pismenoj formi.

Kopirati
Drag cursor here to close