hm

Top 10 suvremenih teorija zavjere na Zapadu

Vijesti / Flash | 15. 08. 2016. u 15:04 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Zapadu je popularno svakog tko se ne slaže sa službenim stavom vlasti etiketirati kao „konspiratora“, međutim, u posljednjih 20 godina u medijima su ipak više zastupljene teorije zavjere.

Britanski analitičar Neil Clarks sastavio je popis od 10 najpopularnijih zapadnih teorija zavjere.

1. Irak ima oružje za masovno uništenje
Ta teorija rezultirala je nezakonitom vojnom invazijom na Irak, uništenjem suverene države i odnijela je skoro milijun ljudskih života.

2. Iran pravi nuklearno naoružanje
Ukoliko tvrdite da Iran sigurno ima nuklearno naoružanje, a da za tako nešto nemate nikakvih dokaza, velike su šanse da c´ete završiti kao stručnjak u emisiji televizije „Fox news“.

3. Assad pomaže ISIL-u
Iz dokumenata koje su predstavile SAD može se zaključiti da su opozicijske snage zainteresirane da se formira „Salafističko upravljanje“ na istoku zemlje, što bi rezultiralo izolacijom sirijskog režima. Zapad je odlučio zatvoriti oči na to da nije sirijski predsjednik Bashar el Assad taj koji pozdravlja širenje ISIL-a, vec´ njegovi protivnici.

4. Rusija opskrbljuje ISIL avionima
Kada su pripadnici te terorističke organizacije oborili ruski putnički avion iznad Egipta, Zapad je to okarakterizirao kao signal Moskvi. Postavlja se pitanje, zašto bi teroristi oborili ruski avion ukoliko ih Rusija navodno opskrbljuje avijacijom? Kako je moguc´e tvrditi da Rusija pomaže teroriste, a istovremeno teroristi dižu u zrak ruske avione?

5. Rusija odgovorna za hakiranje pošte Demokratske stranke SAD
„Nikakvi dokazi za tu teoriju ne postoje, osim ako ne želite da Rusiju nazovete neprijateljem, za šta vam inače činjenice ni nisu potrebne“, ironično ocjenjuje Clark.

6. Putin organizirao tučnjave navijača na Europskom prvenstvu u nogometu kako bi Velika Britanija izašla iz EU
Naravno… Milijuni Britanaca, saznavši da su se ruski i engleski navijači sukobili na utakmici na prvenstvu, pomislili su kako je sve to prevršilo svaku mjeru, te da je neophodno izglasati izlazak iz Unije, piše analitičar.

7. Donald Trump — ruski agent
Zapadna logika glasi — ukoliko kandidat Republikanske stranke nije zainteresiran da započne trec´i svjetski rat, onda znači da je on ruski agent. Međutim, Tonya Blaira i Davida Camerona ne možete nazivati ruskim agentima jer zastupaju proameričku politiku koja je rezultirala političkim samoubujstvom.

8. Jill Stein— trojanski konj Kremlja
Kandidatkinja „zelenih“ na predstojec´im predsjedničkim izborima u SAD, baš kao i Trump, ne namjerava započeti trec´i svjetski rat, što je dovoljno da bude optužena za veze sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

9. Trockisti okupiraše Laburističku stranku
Rekordan broj ljudi priključio se Laburističkoj stranci — broj članova je samo ovog ljeta porastao za 100.000. Ko bi pomislio da u Velikoj Britaniji postoji toliko sljedbenika ruskog revolucionara Lava Trockog, koji je umro prije 75 godina, iako glavna trockistička Socijalna radnička stranka broji samo 6.000 ljudi.

10. Jeremy Corbyn namjerno sabotirao kampanju za ostanak Britanije u EU
Pristalice te teorije zaboravljaju da je Laburistička stranka, koju predvodi Corbyn, zapravo vec´inom glasova podržala članstvo Velike Britanije unutar Europske unije, prenosi Sputnik.

Kopirati
Drag cursor here to close