Blokada sustava

Traži se izvanredna sjednica Skupštine HNŽ-a zbog zdravstvenog kolapsa

Vijesti / Flash | 08. 07. 2016. u 10:16 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HDZ 1990 uputio je priopćenje za javnost u kojem traži izvanrednu sjednicu Skupštine HNŽ-a na kojoj će se raspravljati o rebalansu proračuna, te izdvajanju većih sredstava za zdravstvo kako bi se ova novonastala situacija preventivno riješila, priopćeno je iz te stranke.

Iz HDZ-a 1990 navode kako su vladajuće stranke još jednom pokazale kako njihove političke igre ne poznaju granice te ističu kako je vladajuća garnitura svojom neodgovornošću i međusobnim političkim prepucavanjima dovela zdravstveni sustav do izdisaja.

"Račun bolnice je blokiran, Zavod zdravstvenog osiguranja je bez ravnatelja, zdravstvenim djelatnicima se ne isplaćuje plaća, a već odavno niti doprinosi, dok žitelji ove županije nemaju zdravstvenu zaštitu", stoji u priopćenju.

Iz HDZ-a 1990 navode kako ovakvim pristupom prema institucijama od najvišeg značaja vlast na čelu s HDZ-om BiH i SDA po tko zna koji put pokazuje kako nema granica u svojim bezkompromisnim igrama koje igraju na račun svojih građana, izravno ugrožavajući najviše vrijednosti, kao što je ljudski život.

"U nedostatku političke odgovornosti, socijalne osjetljivosti i ljudskog dostojanstva, nitko od odgovornih nije podnio ostavku iz moralnih razloga. Stoga, HDZ 1990 poziva predsjednika i ministre iz Vlade HNŽ na odgovornost", navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close