Odvjetnik

Trojac iz Famus gradnje se nalazi u pritvoru bez pravne osnove

Vijesti / Flash | 13. 02. 2015. u 07:21 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon ukidanja ranijeg rješenja o pritvoru rukovoditeljima firme "Famus gradnja 3", Kantonalni sud Sarajevo bi u najkraćem roku trebao odlučivati o tome postoje li uvjeti za određivanje pritvora u ovom slučaju.

Pritvor je ranije određen direktoru firme "Famus gradnja 3" Kemalu Karahmetu, tehničkom direktoru Miralemu Jahiću i rukovoditelju gradilišta Dženanu Hadžemu, osumnjičenima za teško kazneno djelo protiv sigurnosti ljudi i imovine u vezi s nepravilnim i nepropisnim izvođenjem građevinskih radova, a nakon teške nesreće na gradilištu ove firme u sarajevskoj ulici Hiseta 28. siječnja u kojoj su dva radnika izgubila život, a jedan teško ozlijeđen.

"Sud je danas trebao odlučivati o tome postoje li uvjeti za određivanje pritvora, jer se sada pritvorenici u pritvoru nalaze bez pravnog osnova", kazao je Feni Asim Crnalić, odvjetnik spomenutih osumnjičenih.

Dodao je da je ranije rješenje ukinuto, a da pritom nije odlučeno o daljnjem statusu pritvorenika.

Odvjetnik Crnalić, stoga, očekuje da će Sud u najkraćem mogućem roku odlučiti o tome da li je zahtjev Tužiteljstva za određivanje pritvora opravdan, odnosno da će zakazati ročište i očitovati se u vezi s tim.

Kopirati
Drag cursor here to close