kritike

Trump otišao daleko: Hillary Clinton je "đavo"

Vijesti / Flash | 02. 08. 2016. u 08:09 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump nazvao je svoju demokratsku suparnicu Hillary Clinton "đavolom" dok se suočava s kontinuiranim kritikama iz vlastite stranke.

Govoreći na predizbornom skupu u gimnastičkoj sali srednje škole u Pensilvaniji, Trump je kritizirao Berniea Sandersa što je kapitulirao pred Clinton u utrci za predsjedničkog kandidata Demokratske stranke.

''On je napravio sporazum s đavolom. Ona je đavo'', kazao je američki tajkun. I Demokrati i Republikanci kritizirali su Trumpa zbog njegovih opaski o roditeljima ubijenog američkog muslimanskog vojnika.

Bivši republikanski kandidat John McCain je visoki republikanski dužnosnik koji je posljednji kritizirao Trumpa zbog njegovog napada na roditelje kapetana američke vojske, Humayuna Khana, koji je ubijen u eksploziji autobombe u 2004. godini u Iraku, u 27 godini života.

Senator McCain, veteran vijetnamskog rata, navodi u oštro intoniranom priopćenju za javnost da Trump nije imao "neograničenu dozvolu da vrijeđa najboljeg među nama".

Roditelji vojnika, Khizr Khan i njegova supruga Ghazala, izjavili su za BBC kako je došlo vrijeme da se ustane protiv Trumpa, ali on ih je optužio da ga "zlobno" napadaju.

Trump je izazvao kontroverzu sugerirajući da je Ghazala Khan bila spriječena da govori pokraj svog supruga na demokratskoj konvenciji održanoj prošlog tjedna.

Republikanski kandidat već je opisao odluku Berniea Sandersa da podrži Clinton na istoj konvenciji kao "dogovor s đavolom".

Njegove izjave u ponedjeljak navečer u dvorani škole u mjestu Mechanicsburg, u saveznoj državi Pensilvanija, predstavljaju, ipak, prvi put da je otišao tako daleko nazvavši Hillary Clinton đavolom.

Kopirati
Drag cursor here to close