Kritika predsjedniku

Trumpova djela 'oslabila' Zapad

Vijesti / Flash | 29. 05. 2017. u 19:12 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački ministar vanjskih poslova uputio je oštre kritike na račun američkog predsjednika Donalda Trumpa, tvrdeći da su njegova djela "oslabila" Zapad i optužujući američku vladu da stoji "protiv interesa Europske unije".

Samo 24 sata nakon što je njemačka kancelarka Angel Merkel priopćila da se Europa više ne može u potpunosti osloniti na svoje povijesne saveznike poput SAD-a i Velike Britanije, ministar Sigmar Gabriel je otišao korak dalje.

''Svako tko ubrzava klimatske promjene oslabljujući zaštitu okoliša, tko prodaje više oružja u zonama sukoba i tko ne želi doći do političkog rješenja vjerskih sukoba ugrožava Europu'', rekao je Gabriel.

''Kratkovidna politika američke vlade stoji protiv interesa Evropske unije. Zapad je postao manji, ili je barem postao slabiji'', dodao je njemački ministar.

Obraćajući se na marginama trećeg okruglog stola u Berlinu čija su tema bile izbjeglice i migracija, Gabriel je pozvao Europu da se suprotstavi trenutnoj američkoj administraciji i da ne bježi od izražavanja kritika, izvještava CNN.

Kopirati
Drag cursor here to close