Oružje ukrajini

Tučić podnio ostavku zbog katastrofalnih odluka oko prodaje oružja

Vijesti / Flash | 22. 01. 2015. u 17:53 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Boris Tučić podnio je ostavku predsjedavajućem Vijeća ministara BiH.

On je to potvrdio u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima iz resornog ministarstva, navodeći da je osnovni razlog za ostavku neslaganje s postupcima pojedinih institucija BiH uključenih u proces izdavanja dozvola za vanjskotrgovinski promet naoružanja i vojne opreme iz BiH, prenosi Fena.

Postupci institucija "samo djelimično uobziruju postojeća zakonska rješenja u BiH" i njezine međunarodne obveze u ovoj oblasti te ozbiljno dovode u pitanje njene odnose s nekim od najznačajnijih vanjskotrgovinskih partnera, ali i investitora u BiH'', naveo je Tučić.

''Kako apeli partnerskim institucijama, ali i Predsjedništvu BiH, da se u skladu s postojećim zakonskim rješenjima preispitaju svi aspekti navedenih postupaka nisu urodili plodom, bio sam prinuđen podnijeti ostavku, ne želeći da sudjelujem u aktivnostima koje bi za rezultat, prema službenim najavama, imale katastrofalne posljedice po BiH i njezine entitete, a koje su pojedinci, rukovođeni vlastitim političkim ili drugim interesima, u potpunosti zanemarili'', navedeno je u pisanoj Tučićevoj izjavi dostavljenoj medijima.

Tučić se nada da će ovaj čin još jednom ukazati na potrebu osiguiranja višeg stupnja odgovornosti svih nadležnih institucija u domenu vanjskotrgovinskog prometa naoružanja i vojne opreme, "čime bi se svakako doprinijelo i kvalitetnijem stvaranju uvjeta za intenzivniji razvoj jedne zaista perspektivne industrijske grane u BiH".

Podsjećamo, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je da je danas dobio ostavku ministra za ekonomske odnose i vanjsku trgovinu BiH Borisa Tucića koju je dostavio predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Vjekoslavu Bevandi.

Dodik navodi da je razlog za ostavku to što Tucić nije želio dati suglasnost da se proda oružje iz BiH Ukrajini, a, kako navodi, vođen principom da mi ne bi trebali sudjelovati u isporuci oružja zemlji koja ratuje s Rusijom.

Kopirati
Drag cursor here to close