Rent-a-car

Turski državljanin automobilom pokušao prijeći preko Starog mosta

Vijesti / Flash | 30. 12. 2015. u 11:30 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema podacima kojima raspolaže mostarska policija, automobil Seat Leon, kojim je u utorak navečer nepoznata osoba pokušala prijeći Stari most, u vlasništvu je rent-a-car tvrtke, a vozilo je u sarajevskoj zračnoj luci unajmio turski državljanin B.G.

''Mi sada tražimo vozača i vozilo, a nakon što obavimo razgovor s turskim državljaninom znat ćemo točno što se sinoć dogodilo, je li bilo nekakve namjere ili se radilo samo o pogrešci'', potvrdio je za Bljesak.info glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić.

Po njegovim riječima, ako se na Starom mostu ustanove oštećenja vozač će odgovarati za kazneno djelo, a ako ne bude oštećenja vozač će najvjerojatnije odgovarati prekršajno za narušavanje javnog reda i mira.

Ministar civilnih poslova BiH i predsjednik Državne komisije za UNESCO Adil Osmanović oštro je osudio neodgovorno ponašanje vozača koji je automobilom pokušao preći preko Starog mosta u Mostaru.

''Pozivam sve nadležne institucije da u okviru svojih nadležnosti učine maksimum kako bi se spriječili događaji poput ovog u Mostaru. Očuvanje spomenika kulture zajednička je obaveza svih u Bosni i Hercegovini'' rekao je Osmanović.

 

Kopirati
Drag cursor here to close